Barcelona skal være en av klubbene som blir med i den nye European Super League

Enighet mellom de største klubbene

På søndag ble det kjent at de tolv største klubbene i Europa akter å starte en ny midtuke-turnering kalt «European Super League». Barcelona er en av de klubbene. De resterende elleve klubbene er AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF og Tottenham Hotspur.

Motstand

Dette har naturligvis blitt møtt med mye motstand, spesielt av UEFA. De har sagt at alle klubber som deltar blir utestengt fra samtlige UEFA-turneringer, noe som betyr at de (og spillerne) ikke får delta i Champions League, UEFA Super Cup eller Europa League.
FIFA har på sin side uttalt at de er sterkt uenige i dette initiativet og at de ovennevnte klubbene og spillerne kan utestenges fra de nasjonale ligaene samt VM og andre kontinentale turneringer. Dog er dette høyst usannsynlig i praksis med tanke på at de nasjonale ligaene og forbundene hadde tapt uendelig med penger, men det blir spennende å se utviklingen fremover.
Vi følger saken videre