Begge klubber startet sesongen langt under pari, men har etter hvert fått virkelig fart på sakene.
Det betyr at det er to klubber som er i god form nå som sesongen tilspisser seg. For Barcelonas del spilles det om La Liga og Copa del Rey, mens Real Madrid henger med i La Liga-racet, og spilte en veldig imponerende kamp i CL mot Liverpool, der de vant første kamp 3-1.
Barcelona ligger på andreplass i La Liga, ett poeng bak Atlético og to poeng foran Real Madrid, så her er det mye som står på spill foran lørdagens oppgjør.

Formspillerne:

Barcelona:
Messi: Starten av sesongen var tøff, men i 2021 har Messi vært tilbake til sitt gode gamle. Rett og slett verdens beste fotballspiller.
De Jong: Har måttet spille midtstopper i mange kamper denne sesongen, og har gjort det med bravur. Uansett hvor han blir bedt om å spille leverer Frenkie strålende. Vinner ball, drar av pressledd og leverer avgjørende pasninger og løp. God i alle faser og spiller alle minutter og posisjoner.
Alba: Det var mange som var klare til å avskrive Jordi Alba, men etter formasjonskifte har han kanskje vært den beste venstrebacken i Europa. Alba har scoret to mål og levert fire assist i serien denne sesongen, og tok også med seg tre assist på to landskamper i kvaliken.
Verdt å nevne: Det er mange navn som kan tas med for Barcelona under «form» kategorien, for det er et lag som har vært i god form i nesten hele 2021. (Da ser vi også bort ifra sist kamp mot Valladolid.) Dest har begynt å produsere målpoeng, Busquets ser mer komfortabel ut igjen, mens de to franskmennene på topp i Dembélé og Griezmann har begynt å levere. Det er med andre ord mange spillere i form for Barca foran sesongens siste El Clásico.
Real Madrid:
Benzema: Spiller en hånd i omtrent alt Madrid foretar seg offensivt. Har soleklart flest scoringer og er spilleren med nest flest assist for klubben. Madrid er avhengige av Benzema i kamp etter kamp.
Casemiro: Når Casemiro er god, er Real Madrid gode. Han lar Modric og Kroos få fokusere mer på det offensive, og redder ofte et litt vaklende forsvar. Casemiro har to ‘man of the match’-kamper i det siste, der han også leverte assist i begge.
Kroos: Tyskeren har levert ekstremt godt i toppkampene, og da spesielt i det siste mot Atalanta og Liverpool i CL. Gir man Kroos tid på midten vil han få styre, noe Barcelona må lære av feilene til de andre storlagene Madrid har møtt i det siste. Han er også assist-leder i Madrid.
Verdt å nevne: Det er vanskelig å ikke ta med én av de tre på midten, så ikke mistforstå, Modric har også vært i form for Madrid. I tillegg har Asensio kommet seg ordentlig tilbake fra skade, og notert seg for scoring i alle av de fire siste kampene(!), så han kan vøre en farlig ‘supersub’ om han ikke starter.