Pedri ser frem til helgens oppgjør og har snakket med La Ligas offisielle kanal i forkant av helgens kamp. Her er noen av høydepunktene fra intervjuet.

Viktigheten rundt El Clásico

Pedri er fullstendig klar over hva oppgjøret betyr og viktigheten rundt det. Han er også bevisst på at Real Madrid er et sterkt lag og form ikke betyr noe inn mot et slikt oppgjør:

— Det er en veldig stor kamp med tanke på viktigheten for fansen. Jeg så alltid frem til kampen som tilskuer og nå som spiller er alt enda mer spennende. Vi skal gjøre alt vi kan for å ta med oss alle poengene.
— De har et veldig godt lag med mange gode spillere – midtbanen spesielt. Benzema er også en veldig god spiller. Vi må prøve å kontrollere kampen og spille på vår egen måte. Til slutt jevner alt seg litt ut i kampen; alder, fysikk, erfaring og vilje. Begge lag vil gjøre alt for å vinne og vi blir nødt til å gjøre vårt aller beste for å få med oss alle poengene. Det er noe alle i garderoben er klar over.

Første El Clásico

Pedri spilte mot Real Madrid i oktober 2020 da hjemmelaget tapte 1-3. Det var likevel en positiv opplevelse for den unge midtbanespilleren:

— Den kampdagen var veldig spesiell. Jeg var heldig nok at familien min kunne være med og sende meg avgårde. Vi har sett kampen mange ganger hjemme – det er ganske stort å spille i det oppgjøret på Camp Nou.

Formen i La Liga

Barcelona så for litt siden til å være helt ferdige i kappløpet om La Liga-tittelen, men nå er det bare ett poeng som skiller Atlético Madrid og Barcelona på topp.

— Dette oppgjøret vil ha mye å si for La Liga og vi må gå for alle poengene i en såpass viktig kamp. Vi gir aldri opp kampen om et trofé og vi kommer til å kjempe til siste slutt. Så lenge vi fokuserer på å vinne alle kampene og at lederne taper poeng så ligger vi godt an.

Egen utvikling

Den unge spilleren har virkelig eksplodert denne sesongen, men Pedri håper han kan fortsette å utvikle seg.

— Jeg håper jeg kan fortsette å få minutter. Jeg har fortsatt mye å bli bedre på, spesielt med tanke på kondisjonen. Jeg liker å spille og vil gjerne fortsette å spille med de beste spillerne.