Barça ønsker å vise Pedri at de vil satse på han videre, men det vil trolig gå utover andre.
Da Barcelona signerte 16-åringen Pedri i 2019, var tanken at unggutten ville spille for B-laget frem til han eventuelt skulle bli klar for førstelagstroppen. Men under utlånet tilbake til Las Palmas i Segunda briljerte teknikeren og gjorde det såpass godt under pre-season at han ble tatt opp til A-stallen allerede året etter overgangen. 29 seriekamper og tre landskamper etter, melder Sport at det allerede nå er på tide å forbedre kontrakten hans.
Pedri signerte i 2019 en fireårskontrakt med med en lønn som ikke er i nærheten av å tilsvare den nøkkelspilleren han har blitt. Derfor ønsker Barcelona å både forlenge – og forbedre kontrakten hans kraftig.

Dilemma for Dembélé

En spiller dette kan gå utover er Ousmane Dembélé. 23-åringen har fått en ny vår under Koeman, men hever en høy lønn etter rekordovergangen fra Dortmund i 2017. Kontrakten hans går ut etter neste sesong, og for at han ikke skal gå som bosman-spiller, ønsker klubben å forlenge kontrakten hans med tre år.
Der Pedri blir tilbudt en lønnsforhøyelse, må trolig franskmannen belage seg på en smule mindre salt i grøten. Lønnstaket i LaLiga gjør at konstnader må ned, og dersom ikke den dribleglade vingen ønsker å forlenge kontrakten, melder Sport at han vil bli forsøkt solgt denne sommeren. Dermed gjenstår det å se om Dembélé er villig til å kjøpe seg noen færre skins på Fortnite for å bli værende i klubben han nå har funnet seg til rette i.