Barcelona så lenge ut til å rote vekk to kostbare poeng mot corona-rammede Real Valladolid. Men heldigvis dukket Ousmane Dembélé opp i grevens tid!

FC BARCELONA 1 – 0 REAL VALLADOLID CF

Kampfakta
90+1′, 1–0 ved Ousmane Dembélé (Araújo)
Kort:
Barcelona – Griezmann, Mingueza, Braithwaite
Valladolid – Gonzalez, Guardiola, Plano (direkte rødt), Masip

Rett mann på rett sted til rett tid

Gjestene i hvitt og lilla er farlig frempå allerede etter åtte minutter med en heading fra om lag fem meter, men ballen treffer heldigvis tverrliggeren. Real Valladolid er jevnt over farlig fremover og er flere ganger nære ved å utnytte Barcelonas sløvhet. På tampen av omgangen sender Pedri av gårde en skikkelig markkryper fra langt hold. Tidligere Barcelona-målvakt Jordi Masip er imidlertid på tå hev og dytter ballen i stangen. Førsteomgangen kan ikke betegnes som en av de svakeste Barça-omgangene på en god stund.
Andreomgangen blir en neglebiter for alle culés. Skal Barcelona virkelig snuble mot Real Valladolid i serieinnspurten? Barcelona-spillerne virker også nervøse og ballen vil bare ikke havne i nettet bak Masip. Også Valladolid har flere store sjanser. Banespillet i andreomgangen preges av rot fra Barças side. Barcelona ser ut til å tape to særdeles viktige poeng idet tiden renner ut. Men på overtid er Ousmane Dembélé rett mann på rett sted til rett tid; angriperen dunker ballen i mål på hel volley fra om lag seks meter! 1–0! Slik ender også kampen. Barça sikrer seg tre svært verdifulle poeng før den avgjørende ligasluttspurten.

Vurderingene

Ter Stegen 3:
Har et upresist utspill som leder til en farlig sjanse for gjestene tidlig. Tyskerens igangsettinger er ellers stort sett treffsikker, selv om han noen ganger setter medspiller i vanskelige situasjoner. Har kontroll på de skuddene og innleggene han skal ta.
Dest 2:
Amerikaneren er usedvanlig lite involvert i det offensive spillet. Sliter også med posisjoneringsspillet defensivt, spesielt ved bortelagets kontringer.
Mingueza 2:
La Masia-gutten blir til tider for passiv når gjestene er i angrep. Har også en del forhastede klareringer, antageligvis fordi han er dårlig orientert.
De Jong 3:
Starter kampen som stopper og gjør for det meste det som kan kreves av en Barça-stopper. Blir flyttet opp på midtbanen i andreomgang, noe som gjør han betydelig mer involvert i det Barcelona skaper. Har mange gode involveringer med ball i andreomgang.
Lenglet 3:
Franskmannens posisjoneringsspill er ikke noe å skrive hjem om. Særlig i den offensive markeringen er stopperen svak – ofte er han tydelig usikker på om han skal bryte foran eller sikre. Forbedrer seg betydelig utover i kampen. Har en god del sterke gjenvinninger og er bedre i luften enn normalt.
Alba 2:
Alba er mindre involvert enn normal, i likhet med sin back-kollega Dest. Pasningene i siste tredjedel ender for ofte i blokken eller i beina på en motspiller. Har også et par svært lugubre defensive involveringer.
Busquets 3:
Busi leser spillet godt og har følgelig mange sterke gjenvinninger. Kombinerer fint fremover, men har også en del uprovoserte feil. Styrer for det meste spillet på en fornuftig måte. Blir til tider litt løpende imellom.
Pedri 3:
Den spanske landslags-debutanten mye involvert, særlig innledningsvis. Likevel er han ikke like skarp med ball som han har vært i det siste. Virker sliten. Er nære ved å score på tampen av førsteomgang med et pent langskudd.
Messi 4:
Kapteinen har ikke vært i aksjon under landslagspausen og virker å være ute av kamprytmen. Utsøkt gjennombruddspasning til Dembélé som fint kunne blitt stående som en målgivende. Skaper som vanlig mye med ball til tross for at han ikke er like skarp som vanlig.
Griezmann 2:
Griezmann har et par gode gjennomspill i førsteomgang, men det går for lang tid mellom nyttige involveringer fra franskmannen. Pådrar seg også et unødvendig gult kort.
Dembélé 4 BB:
Dembélé starter kampen som enslig spiss, noe som gjør at han til tider blir svært isolert. Har likevel flere gode involveringer når han først får ballen. Samtidig mangler det ikke på mer eller mindre unødvendig balltap. Er på rett sted til rett tid og redder tre poeng med en klinisk avslutning på hel volley!

Innbyttere:

Araújo 4:
Sterk i den avgjørende hodeduellen like i forkant av Dembélés scoring, og får også en målgivende for denne.
Trincão 3:
Er en del involvert i den offensive, men uten at han varter opp med noe nevneverdig.
Braithwaite 3:
Jobber godt. Ellers ikke noe spesielt å notere seg fra danskens opptreden.
Moriba N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Puig N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Er du enig i vurderingene? Diskutér!