Det er et ekstremt skadeplaget Real Valladolid som gjester Camp Nou mandag kveld.
Laget til Ronaldo Fenomeno har slitt denne sesongen og ligger tre poeng over nedrykksplass. Det kan bli tøft for Valladolid som også har blitt truffet av Covid-19, men de har virkelig begynt å slåss for plassen i det siste.
På de seks siste kampene har de spilt uavgjort mot Eibar, Celta Vigo, Osasuna og Sevilla. De tapte 1-0 for Real Madrid og slo Getafe 2-1, men det er kanskje den tøffeste oppgaven de nå har foran seg.
For Barcelona har virkelig sett bra ut i 2021 og har vunnet 12 av de siste 13 kampene i La Liga. Det gjør at Barca fortsatt jakter bak Atlético Madrid og er fire poeng bak serielederne, som spiller søndag kveld borte mot Sevilla.
Det store å følge med på foran oppgjøret er kanskje at både Messi og de Jong er ett gult kort unna suspensjon. Og hvis man ikke har fått det med seg, så er det El Clásico til helgen. Frenkie de Jong spilte også samtlige minutter i de tre landskampene for Nederland, så her burde Koeman benytte muligheten for rullering.

Lagnyheter

Araújo og Roberto er tilbake, men det spørs om Koeman vil bytte så mye på et forsvar som har sett bra ut i det siste. I tillegg så det ut til at Piqué var tilbake for fullt, men nyheter fra treningsfeltet i dag sier at han ikke er 100% allikevel. Det betyr at Ansu Fati og Coutinho stadig er ute med skader, mens både Neto og Piqué er usikre til oppgjøret.
For Valladolid er det som sagt mannefall. García, Jota, Carnero, El Yamiq, Weissman og Emeterio ser alle til å være ute med skader, mens Fabian Orellana soner for gule kort. Nå er det et par av disse som har deltatt på trening, men de er usikre med småproblemer, men Valladolid må kanskje ta sjansen på å spille med spillere som ikke er 100% i morgen.
I tillegg til dette har Roberto, Kike, Míchel, Joaquín og Pérez vært ute på grunn av positive corona-tester. I helgen skal Roberto og Kike ha fått tilbake negative tester og kan være med i troppen igjen om de føler seg friske nok til det.

Fem siste

Barca har som regel veldig god kontroll på Valladolid, og har vunnet alle av de fem siste kampene. (Og hvis man vil gå enda lenger tilbake har Barcelona vunnet 13 av de siste 14.) På de fem kampene har det blitt en målforskjell på 11-1.
Real Valladolid – Barcelona: 0-3
Real Valladolid – Barcelona: 0-1
Barcelona – Real Valladolid: 5-1
Barcelona – Real Valladolid: 0-1
Real Valladolid – Barcelona: 1-0
Hvem: FC Barcelona – Real Valladolid CF.
Hva: La Liga, runde 29.
Hvor: Camp Nou, Barcelona.
Når: Mandag, 5. april 2021, kl. 21:00