Barcelona gjorde et ærlig forsøk på å rette opp det elendige første oppgjøret mot PSG. Avslutningsforsøkene ble imidlertid akilleshælen som gjorde det umulig å snu resultatet.

PARIS SAINT-GERMAIN 1 – 1 FC BARCELONA

Kampfakta
30′, 1–0 ved Kylian Mbappe
69′, 1–1 ved Lionel Messi (Pedri)
Kort:
PSG – Kurzawa, Gueye, Paredes, Icardi
Barcelona – Mingueza, Lenglet, de Jong

Messi-magi og sjansesløseri

Førsteomgang starter på forventet vis. Barcelona spiller med høy intensitet og står høyt på PSG. Hjemmelaget, på sin side, truer ved å kontre inn mål etter gjenvinninger. Med Mbappé i spissen fungerer den taktikken også godt. Barça skaper flere store sjanser etter godt spill, uten at noen av dem omsettes. Typisk er det derfor også at Lenglet lager straffe ved ubevisst å tråkke på Icardi, i det som er en snodig situasjon. Mbappé er sikker fra ellevemeteren og det ser tungt ut. 0–1. Et par minutter senere prester imidlertid Messi å hamre ballen i krysset fra om lag 30 meter. 1–1! Barcelona-presset fortsetter, noe som til slutt resulterer i at Griezmann får straffe. Messis forsøk fra krittmerket reddes dessverre av Navas. Lagene går dermed til pause med ett mål hver.
Barça fortsetter presset i andreomgang. PSG virker til tider utilpass, men med bortelagets horrible avslutninger er det ingenting å frykte. Flere Barcelona-spillere virker nærmest å ha allergi mot å skyte fra lenger ute enn femmeteren. Det blir dermed med forsøket. Kampen ender 1–1, noe som betyr 5–2 seier sammenlagt for vertene fra Paris.

Vurderingene

Ter Stegen 4:
Sisteskansen gjør det han skal. For det meste sikker i feltet og trygg med ball i beina. Kan ikke lastes for å slippe inn et straffespark.
Dest 3:
Backen har et fint driv nedover høyresiden og kombiner ofte fint med blant annet Messi. Også nære ved å notere seg for scoring. Får til tider lite støtte, noe som leder til en del balltap. Blir etter hvert litt mer passiv i siste tredjedel.
Mingueza 2:
Stopperen har til tider problemer med å hamle opp med Mbappé, strengt tatt som forventet. Gjør et ærlig og relativt godt forsøk, men er nære ved å få sitt andre gule allerede i førsteomgang. Blir dermed tatt av tidlig.
Lenglet 2:
Franskmannen har en svake pasninger som enten skaper eller er nære ved å skape farlige situasjoner. Lager straffe uten egentlig å foreta seg noe i den aktuelle situasjonen. Kan likevel sies å være en klønete involvering. Sliter med å hamle opp med hjemmelagets angripere.
Alba 4:
Veteranen har mange gode gjennomspill tidlig i kampen, særlig på Dembélé. Mye involvert i det som skjer fremover. Har en del unødvendige balltap grunnet sløve pasninger eller dårlige valg.
De Jong 4:
Frenkie blir plassert som stopper og får dermed ikke fullt ut utnyttet ferdighetene sine. Nederlenderen spiller likevel en god kamp. Styrer oppbygningsspillet på en fornuftig måte. Tør å dra av en mann.
Busquets 4:
Busi styrer midtbanen på sedvanlig vis. Distribuerer ballen godt samtidig som han har mange sterke gjenvinninger. Har en tendens til å bli ubesluttsom når han har ball i siste tredjedel.
Pedri 4:
Unggutten fra Tenerife jobber som vanlig knallhardt og har en haug med sterke gjenvinninger. Tør å dra av en motstander av og til, og gjør generelt mye bra med ball Intensiteten og presisjonsnivået faller litt etter hvert.
Messi 5:
Argentineren står for mye av det laget skaper. Eminent avslutning på utligningen som blåser liv i kampen. Bommer på straffe. Blir ubesluttsom i noen situasjoner.
Griezmann 3:
Griezmann vandrer rundt uten helt å finne ledig rom. Kombinerer til tider fint, men ofte blir det også for upresist. Finner seg ikke helt til rett i kampbildet.
Dembélé 3:
Lynvingen er aktiv i siste tredjedel og kommer til flere gode avslutningsmuligheter. Selve avslutningene er imidlertid altfor svake. Har også mange unødvendig balltap.

Innbyttere:

Firpo 4:
Kommer inn mot slutten av førsteomgang og gjør en god figur. Har god kontroll defensivt. Har ikke like mye å bidra med fremover.
Trincão 3:
Er en del involvert. Endrer likevel ikke noe særlig på kampbildet.
Braithwaite N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Moriba N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Pjanic N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Er du enig i vurderingene? Diskutér!