Barcelona er klubben som står bak den største snuoperasjonen i Champions Leagues historie, nettopp mot PSG. Da var resultatet riktignok 4–0, men da ble remontadaen gjort på eget gress, og ikke i Paris.
Ingen trodde at Barcelona skulle ta seg videre i åttendelsfinalene i Champions League våren 2017, etter å ha tapt 4–0 mot PSG i Paris. Noen uker senere scoret Sergio Roberto et av de mer minneverdige målene i klubbens historie, i kampens siste sekunder, da laget vant 6–1 på Camp Nou. I år er det heller ikke mange som tror på avansement etter et stygt tap på eget gress, og klubben har mer eller mindre samme oppgave som sist: Score 4 mål uten å slippe inn, eller fire flere per hvert mål franskmennene scorer.
Den store forskjellen er at i år hadde nok de fleste PSG som favoritter selv før første oppgjør. Med 4–1 serier på bortebane er det ingen som forventer at PSG skal rote dette bort — selv om det er et lag som har gjort nettopp det flere ganger før.

Må i angrep med et skadet forsvar

Barcelona sitt største problem er at i en kamp de må i angrep, har de ikke forsvarssjef Piqué, som er ute med forstuet leddbånd. På høyresiden har Koeman hatt problemer med å finne svar, da Mingueza mangler fart, men innehar store defensive kvaliteter, mens hurtigtoget Dest har mest å bidra med i angrep. De siste kampene har de delt på høyresiden, og en vingback kan være god å ha i angrep. Men får de da stoppet Mbappé?
Dårlig nytt for Barcelona er at Neymar også har trent sammen med laget mandag morgen. Messis tidligere lekekamerat spilte ikke i det første oppgjøret, og et giftig angrep kan bli enda dødligere om brassen spiller. De som er skadet for PSG er Juan Bernat (kne) og Moise Kean (positiv COVID-test), mens Alessandro Florenzi, i likhet med Neymar, er tilbake i trening med laget.
Hvem: PSG – FC Barcelona.
Hva: Champions League, andre åttendelsfinale
Hvor: Les Parc des Princes, Paris
Når: Onsdag 10. mars, kl. 21:00.