Bortekamp mot Osasuna byr sjeldent på tre enkle poeng, i hvert fall midt i et tettpakket kampprogram. Barça innkasserte likevel tre poeng etter en solid prestasjon.

CA OSASUNA 0 – 2 FC BARCELONA

Kampfakta
30′, 0–1 ved Jordi Alba (Messi)
69′, 0–2 ved Illaix Moriba (Messi)
Kort:
Osasuna –
Barcelona – Umtiti, Firpo

Rakett av typen Alba og Moriba

Om lag 20 minutter ut i kampen blir Messi spilt alene gjennom med Osasunas målvakt. Sistnevnte rykker ut av sekstenmeteren og bruker tydelig venstrearmen til å stoppe ballen. Dommeren drar opp det røde kortet, men oppdager like etterpå at linjedommeren holder oppe flagget for offside. Messi er på farten igjen ti minutter senere; sender en nydelig gjennombruddspasning som setter hele hjemmelaget ut av spill. Ballen ender hos Alba som kun trenger en ballberøring før dundrer ballen i nettaket fra skrått hold. 0–1! Det er også stillingen til pause.
Andreomgang er en jevn affære. Barcelona skaper ikke særlig med sjanser, og Osasuna fortsetter å presse på for utligning. Hjemmelaget er flere ganger farlig frempå. Med snaue ti minutter igjen spille, får imidlertid Moriba æren av å punktere kampen. Unggutten får ballen utenfor sekstemeteren, drar av en motspiller spiller og klinker ballen i mål med venstrefoten fra om lag 18 meter. 0–2! Barcelona kan dermed dra fra Nord-Spania med tre viktige poeng i bagasjen.

Vurderingene

Ter Stegen 5:
MAtS lever to svært gode – og viktige – redninger i førsteomgang. Har god kontroll i feltet og er trygg med ball i beina.
Dest 3:
Amerikaneren fortsetter den oppadgående formkurven. Er ofte delaktig fremover i banen, selv om sluttproduktet til tider blir for svakt. Blir flyttet til stopperplass i andreomgang og blir naturligvis noe mindre involvert. Nivået faller også litt utover kampen.
Mingueza 4:
Stopperen leverer også en god opptreden, slik han har gjort de siste kampene. Har god kontroll defensivt, samtidig som han har mange gode offensive bidrag. Har et par farlige balltap, men slipper unna med skrekken.
Lenglet 4:
Franskmannen har for det meste god kontroll defensivt. Aggressiv i den offensive markering, selv om han sjeldent gjenvinner ballen. Har flere gode oppspill.
Umtiti 2:
Pådrar seg et fullstendig unødvendig gult kort tidlig i kampen, slik at han må spille mer reservert. Blir også byttet ut ved pause.
Alba 5 BB:
Veteran ser virkelig ut til å trives i rollen som vingback. Mange gode involveringer både offensivt og defensivt. Herlig timet løp og fantastisk avslutning ved scoring.
De Jong 3:
Frenkie gjør mye bra både med og uten ball, men er likevel mindre involvert enn vi er vant til. Tempoet med ball er heller ikke det vi er vant til. Er likevel fortåelig med tanke på nederlenderens kampbelastning den siste tiden.
Busquets 4:
Busi spiller en svært god kamp. Har en haug med sterke gjenvinninger og styrer spillet fra ankerrollen på en betryggende måte.
Pedri 4:
Pedrito er som vanlig en fryd er å se på. Kombinerer fint og bidrar til å spille flere av sine lagkamerater gode. Leser spillet godt og har mange gode gjenvinninger.
Messi 5:
Utsøkt målgivende til Alba, slik bare han kan. Skaper som vanlig svært mye med ballen, men har likevel en del balltap. Noterer seg også for en målgivende på Moribas scoring.
Griezmann 2:
Angriperen blir dessverre lite involvert og bidrar ikke med noe særlig fremover i banen. Gjør som vanlig mye bra defensivt, men ikke nok til å rettferdiggjøre den offensive prestasjonen.

Innbyttere:

Dembélé 3:
Franskmannen klarer ikke å endre på kampbildet noe særlig. Gjør det han skal.
Moriba 5:
La Masia-gutten punkterer kampen med en nydelig scoring.
Braithwaite 3:
Ikke noe spesielt å notere seg.
Puig N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Firpo N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Er du enig i vurderingene? Diskutér!