En gjennomsolid prestasjon fra start til slutt i begge ender av banen gjør at Barca tar med seg tre poeng hjem til Barcelona.

Sevilla 0-2 Barcelona

Kamfakta
29′ Dembélé (Messi)
85′ Messi
Gule kort: Messi, Dembélél (Barcelona). Fernando, Carlos, Rekik, Escudero, Jordan (Sevilla).

Uvant formasjon

Barcelona startet kampen i en slags 3-5-2. Denne formasjonsendringen gjorde at Dembélé fikk brukt farten sin på topp, noe Kounde og Diego Carlos helt klart var obs på. Barcelona tok tak i kampen fra start og hadde etter halvspilt omgang 61% ballinnehav. Det var fullt fortjent at Barcelona tok ledelsen etter halvtimen spilt da Messi sendte Dembélé gjennom. Alene med keeper satte franskmannen ballen mellom bena på Bono, og 0-1 til Barcelona. Sevilla tok seg litt opp, men var aldri i nærheten av å skape noen store sjanser i den første omgangen.
I pausen gjorde ikke overraskende Sevilla bytter. Hele tre forandringer gjorde Lopetegui foran den andre omgangen som fortsatte som den første sluttet. Hjemmelaget slet med å skape de store sjansene, mens Barca hadde flere gode muligheter, blant annet et skudd i stolpen fra Dest. Sevilla tok mer over mot slutten, men det var Barcelona som fikk med seg enda en scoring etter at Messi og Ilaix Moriba spilte bra sammen. Dessverre ingen målgivende på Ilaix, da Messi ikke fikk scoret med sin første avslutning og heller måtte krangle seg forbi Bono og satte ballen i mål. En meget sterk seier der Barcelona gjennomfører en solid og profesjonell kamp med gode prestasjoner over hele linja. Så gjenstår det å se hvordan det går med Pedri og Araújo som måtte ut med skader.

Vurderinger

Ter Stegen 3:
Tar det han skal ta, men er noe usikker ved et par anledninger. Spiller ballen rett i bena på Gomez i førsteomgang, men Sevilla fikk aldri noe ut av situasjonen. Heldig der. Også litt merkelig og unødvendig ute ved et tilfelle.
Mingueza 4:
Får spille sin favoritt posisjon i dag, men kanskje litt overraskende som én av tre stoppere. Gjør jobben godt og fører ballen godt forbi pressledd flere ganger.
Piqué 4:
Har kanskje bedre kontroll når han får være mer i midten med dekning på hver side av seg. Har god kontroll og stopper det som kommer. Blir byttet ut etter 67 minutter.
Lenglet 4:
Har sett veldig svak ut i det siste, men som de andre bakerst får de mindre rom å dekke med tre stoppere. Har grei kontroll og holder seg unna de dumme invovleringene.
Dest 4:
Bra med fremover og er breddeholder på høyre. Har et skudd i stolpen, der han kanskje skulle fått til noe bedre. Med litt mer samkjøring med resten av gutta og litt bedre form kan dette se veldig bra ut.
Alba 4:
Løper mye og godt opp og ned hele venstresiden. Nøytraliserer Navas og er viktig i pasningspillet vårt i dag.
Busquets 5:
Deilig å se at Busquets også hever seg i dag. Vinner mye ball, spiller av press og stør pasninger. Veldig god kamp.
De Jong 5:
Nest beste i dag. Dribler av flere Sevilla spillere gang på gang og skaper overtall offensivt. Er også nede som sistemann og løper opp en stor Sevilla-mulighet i andreomgang. Er overalt og ekstremt god.
Pedri 4:
Har et balltouch som får han ut av vanskelige situasjoner og løper mye. Setter seg ned og må byttes ut i andreomgang. La oss krysse fingre og tær for at det ikke er noe alvorlig med stjerneskuddet.
Dembélé 5:
Får spille spiss(!) i dag og skaper tydelige problemer for Kondué og Carlos. Jobber hardt og strekker i Sevilla hele kampen. Får også med seg en fortjent scoring.
Messi 5 BB:
Får endelig en spissmakker som har litt fart i bena. Dert skaper litt mer rom for Messi som styrer det aller meste offensivt. Noterer seg for en assist og en scoring, og er helt uspillbar for Sevilla på slutten av kampen.

Innbyttere

Araújo 4:
Kommer inn og tar sjefsrollen i forsvaret. Dessverre må han ut igjen etter å ha slått opp ankelskaden sin. Ble han satt i spill for kjapt igjen?
Ilaix 5:
Kommer inn for Pedri og tar den offesive midtbanerollen med bravur. Fremst i presset og skaper problemer for Sevilla flere ganger. Skaper også ting med ball og kunne fort hatt seg en assist på Messi sin scoring. Ser ut som han kommer innpå og har spilt storkamper i mange år allerede.
Umtiti NA: For lite tid.
Braithwaite NA: For lite tid.