Barcelona reiser igjen til Sevilla for en bortekamp, denne gangen for å unngå den berømte siste spikeren i ligagullkisten.
Seriekamp mot formlaget Sevilla venter på mektige Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, en stadion hvor Barca tradisjonelt sliter.

Siste spikeren i La-Liga-kista?

Barca har den siste tiden nærmest blitt dratt tilbake inn i gullkampen av tittelfavorittene Atlético som har snublet gang på gang, samt et vaklende Real Madrid. Sevilla derimot har for de fleste gått litt under radaren, men med nåværende form og stabilitet seiler de virkelig opp som en utfordrer til gullet. Dette blir derfor en toppkamp ingen av lagene har råd til å avgi poeng, noe som på mange vis ofte resulterer i nettopp uavgjort. Barca kan ikke tape mer terreng nå dersom de skal ha et siste håp om sølvtøy denne sesongen, og da tar undertegnede for gitt at det ikke blir noen snuoperasjon i Copa del Rey mot nettopp Sevilla (ligger under 0-2 fra første oppgjør).

Lagnyheter

Barca hadde syv sterke seire på rad (fem av de på bortebane) i ligaen før de snublet hjemme mot Cádiz takket være udugelige avslutninger og en klønete Lenglet, oppfulgt av en grei 3-0 seier sist hjemme mot bunnlaget Elche. Sevilla på sin side er i kanonform i hjemlig liga med seks strake seire etter 2-0 tapet for ligaleder Atlético Madrid.
Barcelona mangler stadig spillere som er ute med skader, selv om skadelisten begynner å kortes ned noe. Fati, Roberto og Coutinho er alle fortsatt ute foran morgendagens storkamp. Araujo ser heldigvis ut til å være klar igjen, men det spørs om han ikke starter på benken, evt. om han spares til returkampen i CdR mot samme motstander.
For vertene Sevilla er Marcos Acuña og Lucas Ocampos ute.
Troppen som reiser til Andalucía er: Ter Stegen, Neto, Peña, Dest, Mingueza, Piqué, Umtiti, Lenglet, Araujo, Alba, Firpo, Busquets, de Jong, Pedri, Puig, Moriba, Fernández, Dembélé, Trincão, Messi, Griezmann og Braithwaite. Dette vil si ingen Pjanic (!)

Siste fem

De fem siste innbyrdes tilsier et jevnt oppgjør i morgen.
Sevilla – Barcelona: 2-0
Barcelona – Sevilla: 1-1
Sevilla – Barcelona: 0-0
Barcelona – Sevilla: 4-0
Sevilla – Barcelona: 2-4
Tør Koeman å stille med et mer kreativt og temposterkt mannskap denne gangen enn i cupkampen sist hvor Barca regelrett ble overkjørt, nedløpt og utspilt? Kommenter under hva du tror lagoppstillingen blir, og tipp gjerne resultat også. Undertegnede gjetter 2-2 (Rakitic og selvmål av Lenglet – Griezmann og Messi).
Hvem: Sevilla CF – FC Barcelona
Hva: La Liga
Hvor: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
Når: Søndag 27.02.2021, kl: 16:15