Etter et stygt tap i Champions League må Barca forsøke å fortsette den gode formen i La Liga.
Denne sesongen har nok ikke gått som det de fleste cúles håpet på, inkludert trener Ronald Koeman. Barcelona slet lenge med å finne formen i La Liga, men har nå vunnet syv kamper på rad i serien. Den gode serieformen har dog blitt skygget over av dårlige prestasjoner i andre turneringer. Først finaletapet i supercopaen mot Bilbao, deretter et 0–2 tap i cupens første semifinale mot Sevilla, og nå sist på onsdag, 4–1 hjemme mot PSG i første åttendelsfinale i Champions League.
Om han spiller i kampen, noe vi absolutt forventer, vil Messi med sine 506 La Liga-kamper ha flest i klubbens historie, og gå foran Xavi som fikk 505. Cádiz er også en av kun ni motstandere Messi ikke har scoret mot, av de 89 han har møtt, i følge Sport. I La Liga har han kun møtt Xeres og Murcia, i tillegg til Cádiz, uten å score. De andre lagene er Inter, Rubin Kazán, Benfica og Udinese, som han har møtt i Champions League, Al Sadd som han møtte i VM for klubblag, og Grament som han har møtt i cupen.

Long time, no see

For Cádiz sin del blir det en retur til en stadion de hverken har spillt på på en god stund, ei heller har tatt mange poeng. Vi må 15 år tilbake til sist festbyens lokallag besøkte Camp Nou, i den nest siste serierunden i 2005/2006 sesongen. Barcelona vant 1–0, noe som gav de matchball i siste serierunde mot Celta Vigo, en kamp de vant, og som sikret ligatittelen det året. Messi er den eneste Barcelona-spilleren som var i laget den gang, men spilte ikke i kampen grunnet skade. Cádiz har ikke for vane å spille i La Liga, og vi må ytterligere 13 år tilbake, til 1993, for den nest siste kampen Cádiz spilte på Camp Nou.
Totalt har lagene møttes 12 ganger i Catalonia, og gjestene har kun skrapt med seg ett skarve poeng på disse oppgjørene. Det kom etter å ha spilt 1-1 på Camp Nou i 1978.
Gjestene har dog vist at de kan ta poeng mot Barca, noe de senest gjorde, på eget gress, da de vant 2-1 i motsatt oppgjør, femte desember i fjor. Álvaro Giménez og Álvaro Negredo scoret målene tilegnet Cádiz, mens Pedro Alcalá scoret selvmål.
Etter 23 spilte kamper for de fleste lag (22 for Barca, Sevilla, Elche, 24 for Eibar, Getafe, Levante, Betis) ligger Cádiz på en 15. plass, med tre poeng ned til både Elche på nedrykk, som har en mindre spilt, og Eibar på plassen over, som har en mer spilt. Det må vel ansees som godkjent for et lag mange spådde på nedrykk tilbake til Segunda.


Hvem: FC Barcelona – Cádiz CF
Hva: La Liga, jornada 24
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Lørdag 21.02.2021, kl: 14:00