Champions League er endelig tilbake, og det med et brak. PSG gjester Camp Nou tirsdag kveld for første gang siden La Remontada.
Barcelona måtte ta til takke med andreplass i gruppe G, som betyr at man måtte møte førsteplassen fra en annen. Det skulle bli PSG, som tok førsteplassen i gruppe H. Begge lags grupper ble avgjort på innbyrdes oppgjør, der Barca tapte siste gruppespillkamp til Juventus med mer enn de vant det første oppgjøret. PSG slo RB Leipzig på innbyrdes i deres gruppe, der Manchester United ble sendt til Europa League.
Dette vil være første gang lagene møtes siden La Remontada i 2017, da Barcelona snudde oppgjøret og vant på overtid med Sergi Roberto sin scoring. Mye har forandret seg siden, og Neymar som slo den målgivende pasningen da, har byttet drakt.

Treg start

På sine siste 10 kamper har PSG vunnet åtte, spilt en uavgjort og tapt en kamp. De startet sesongen tregt, som gjør at de ligger på en overraskende andreplass i Ligue 1, bak Lille. Det gjorde at Thomas Tuchel fikk sparken og Mauricio Pochettino tok over som trener i Paris.
Barcelona har også vunnet åtte av sine siste 10 kamper, men tapt de to andre. Barcelona hadde også en treg start på sesongen, men har nå begynt å vise litt bedre form. Dette har gitt en tredjeplass i serien, med en kamp mindre spilt enn Madrid.

Lagnyheter

I en sesong der det ble spådd mye skader kan man se dette på lagene. Ronald Koeman ville ikke utelukke Piqué på dagens pressekonferanse, men Araújo kommer ikke til å spille. Det betyr at Barcelona må klare seg uten Araújo, Coutinho, Ansu og Roberto, mens Piqué og Braithwaite har trent igjen med laget de siste dagene.
For PSG er det store at Neymar går glipp av den første kampen. Det samme gjør Di María, Juan Bernat og Timothee Pembélé. Det blir heller ingen gjensyn med Barcelona for Xavi Simons som ikke fikk plass i troppen til PSG, som ser slik ut: Bakker, Diallo, Draxler, Florenzi, Gueye, Herrera, Icardi, Kean, Kehrer, Kimpembe, Kurzawa, Letellier, Marquinhos, Mbappé, Michut, Navas, Paredes, Pereira, Rafinha, Rico, Sarabia og Verratti.
Det betyr at vi kan få se Rafinha igjen, som har vært god for PSG denne sesongen.

Fem siste

Det begynner å bli en stund siden lagene møttes, etter at det var to år på rad i 14/15 at disse lagene møttes i utslagsrunden i CL. Begge gangene gikk Barcelona videre, noe de også gjorde da lagene møttes i 2017. De fem siste kampene har gitt en målforskjell på 14-7 fordel Barca.
Barcelona-PSG: 6-1
PSG-Barcelona: 4-0
Barcelona-PSG: 2-0
PSG-Barceolna: 1-3
Barcelona-PSG: 3-1
Hvem: FC Barcelona – Paris Saint-Germain
Hva: Champions League, 8.delsfinale, første kamp
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Tisdag 16. februar 2021, kl. 21:00