Barcelona ble til slutt utmanøvrert av et kontant og knallsterkt Sevilla-lag.

SEVILLA FC 2 – 0 FC BARCELONA

Kampfakta
25′, 1–0 ved Jules Koundé
85′, 2–0 ved Ivan Rakitic (Torres)
Kort:
Sevilla – Jordán, Escudero, Vidal
Barcelona – Alba

Vanskelig utgangspunkt for returoppgjøret

Utenom en stor Messi-sjanse tidlig i kampen, er det forholdsvis lite å rapportere om fra første halvdel av førsteomgang. Etter 25 minutter smeller det imidlertid fra hjemmelaget: Stopperen Koundé kombinerer fint, lurer landsmannen Umtiti trill rundt og hamrer kontant ballen i lengste hjørnet fra skrått hold. 1–0.
I det store og det hele fortsetter andreomgang i det samme sporet som den første sluttet i. Etter 50 minutter spilt blir de Jong tydelig dyttet over ende av Koundé uten at Lahoz hever et øyenbryn – intet nytt, med andre ord. Like etter varter kombinerer Messi fint med nederlenderen og fyrer av et lavt skudd fra om lag 20 meter, men hjemmelagets sisteskanse avverger. Selv om Barça presser på, uteblir de de helt store sjansene. Like før slutt styrter Rakitic i bakrom etter en mislykket offsidefelle fra Barcelona, og kroaten klinker ballen ter Stegen ved nærmeste stolpe. 2–0. Kampen ender slik og Koeman og co. har et svært vanskelig utgangspunkt før returoppgjøret på Camp Nou om noen uker.

Vurderingene

Ter Stegen 2:
Burde muligens vært bedre plassert ved scoringen, men kan likevel ikke lastes. Fin redning like før pause. Ikke et overbevisende forsøk på å stoppe Rakitics skudd.
Firpo 1:
Til tross for at backen spiller på motsatt side av det han er vant til, må det sies at virker ekstremt utilpass. Er som oftest feilposisjonert både defensivt og offensivt. Blir stående i ingenmannsland i store deler av kampen.
Mingueza 2:
Stopperen ender flere ganger opp med å sende lite vennlige pasninger til lagkamerater idet han forsøker å avansere spillet. Havner flere ganger på etterskudd defensivt.
Umtiti 1:
Fransmannen sliter virkelig med å komme seg tilbake i form. Blir fullstendig rundlurt og enkelt passert av sin franske stopperkollega Koundé i forkant av det første målet. Er totalt på etterskudd på offsidefellen like før full tid, noe som gjør at Rakitic et hav av bakrom å løpe i.
Alba 2:
Uvanlig lite involvert i den offensive spillet tidlig i kampen. Blir mer involvert utover i kampen. De gangene han forsøker seg på den sedvanlige pasningen 45 grader ut i feltet blir det enten for upresist eller for enkelt å lese for mostander.
De Jong 3:
Frenkie er ikke like dominant i dag som han har vært i det siste, men gjør likevel en grei figur. Har en del gode løp og involveringer i siste tredjedel.
Busquets 2:
Busi blir altfor enkel passert av mostander ved flere anledninger, spesielt innledningsvis. Tar seg litt opp etter hvert, og har en del viktige gjenvinninger. Blir ofte løpende imellom.
Pedri 3:
Teknikeren blir ofte overrumplet av aggressive motstandere, og har følgelig en del balltap. Utnytter likevel sine tekniske ferdigheter ved flere anledninger til å spille av hjemmelagets press. Blir til tider litt upresis i avleveringene, spesielt i tiste tredjedel.
Messi 3:
Blir servert en nydelig gjennombruddspasning av Griezmann som muligens burde blitt omsatt til scoring. Argentineren har flere gode forsøk uten at det munner ut i noe konkret. Er til tider lite involvert i spillet.
Griezmann 2:
Utsøkt pasning til Messi tidlig i kampen som kunne, og kanskje burde, blitt stående som en målgivende. Blir lite synlig i store deler av kampen.
Dembélé 2:
Har påfallende mange dårlige valg med ball i beina. Og de gangene han faktisk gjør kloke valg, blir selve avleveringen eller utførelsen for varierende.

Innbyttere:

Puig N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Trincão N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Er du enig i vurderingene? Diskutér!