Barcelona reiser til Sevilla for å spille om en finalebillett i Copa del Rey.
Det er duket for semifinale i den spanske cupen der Barcelona og Sevilla møtes i første semifinale onsdag kveld, mens Athletic Bilbao og Levante spiller i den andre torsdag kveld.

Veien til semi

For Barcelonas del startet cupen mot Cornella, som nettopp hadde slått ut Atlético Madrid. Det trengtes ekstraomganger til, men Dembélé og Braitwaite scoret og avgjorde før eventuelle straffer.
Så var det Rayo Vallecano som sto for tur, og det var de som scoret først. Messi og de Jong kom til unnsetning og sendte Barcelona videre med 1-2.
I kvartfinalen mot Granada skulle det også bli tøft. Her trengtes det også ekstraomganger etter 2-2 i ordinær tid. Griezmann, Alba og de Jong scoret alle i ekstraomgangene, som gjorde at Barca tok seg videre med 3-5.
For Sevilla sin del har de spilt en kamp mer enn Barca i cupen. De har tatt seg videre med 0-2 mot Linares, 0-1 mot Leganés etter ekstraomganger, 3-0 mot Valencia og 0-1 mot Almería.

Lagnyheter

Begge lag kommer inn til kampen med en seiersrekke på over fem kamper. I tillegg har Sevilla hentet inn Papu Gomez fra Atalanta i januar-vinduet, noe som må bli sett på som en kjempeforsterkning. Argentineren kom også inn og scoret med sitt første skudd da Sevilla slo Getafe 3-0 i helgen.
Barcelona mangler mange spillere som er ute med skader. Ansu, Piqué, Araújo, Dest, Roberto, Pjanic, Coutinho og Braithwaite er alle ute foran oppgjøret, det gjør at troppen som reiser til Sevilla ser slik ut: Ter Stegen, Busquets, Griezmann, Messi, Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, Matheus, De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki, Mingueza, Ilaix, Collado og Konrad.
For Sevilla er Óscar Rodríguez og Lucas Ocampos ute.

Siste fem

På de siste fem oppgjørene, som strekker seg ca ett år tilbake i tid, har Barcelona hatt et brukbart tak på Sevilla. Med 15-4 i målforskjell fordel Barca.
Barcelona – Sevilla: 1-1
Sevilla – Barcelona: 0-0
Barcelona – Sevilla: 4-0
Sevilla – Barcelona: 2-4
Barcelona – Sevilla: 6-1
Med så mange skader kan det bli spennende å se hvordan Barcelona velger å stille opp, spesielt i forsvarsleddet. Hvordan tror du Koeman vil velge å sette opp laget?
Hvem: Sevilla CF – FC Barcelona
Hva: Copa del Rey, semifinale
Hvor: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
Når: Onsdag 10.02.2021, kl: 21:00