Første gang tilbake på Camp Nou på lang tid ble en velkommen distraksjon fra alt maset rundt FC Barcelona og Messi for tiden.
FC BARCELONA 2-1 Athletic Club

KAMPFAKTA

20′ 1-0 Messi
50’ 1-1 Alba
72’ 2-1 Griezmann
Gult kort: Raúl García 31’, Jordi Alba 50’,

Første omgang

Barcelona åpnet kampen best, med brukbare sjanser fra både Messi og Griezmann før kvarteret var spilt. Det skulle dog ikke bli like lett for hjemmelaget da Athletic ikke var redde for å holde presset oppet. En dum takling på Messi satte opp kampens første frispark og Messi hadde ingen problemer med å score kampens første mål rett etter 20 minutter.
Athletic så ut til å etablere noen gode overganger, men takket være godt spill fra midtbanespillerne til Barcelona ble de kontringsmulighetene kjapt nøytralisert. Dembélé hadde mulighet til å øke ledelsen rett før pause, men skøyt dessverre for høyt.

Andre omgang

Kampen åpnet dog på verst mulig måte for Barcelona da Alba faktisk scoret et selvmål etter 50 minutter spilt. Det fyrte opp bortelaget litt da de noen kjappe minutter senere rundspilte et par Barcelona-spillere på vei mot mål. Det endte til slutt i en corner som ikke resulterte i noe. En rolig periode fulgte før Barcelona satte i gang et flott angrep i det 72. minuttet som endte i en scoring av Antoine Griezmann. Franskmannen var godt plassert og fullførte bestemt et flott forangrep av Mingueza.
Athletic fortsatte å hamre inn fra venstreflanken. Koeman gjorde sine defensive bytter og Barcelona klarte å holde ut slik at det til slutt endte med seier.

Spillervurderinger

Ter Stegen: 3 Rolig kveld for tyskeren i kveld.
Mingueza: 4 God på høyrebacken i kveld. Bestemt i duellene og bidrar godt til å holde spillet i gang. Gode avskjæringer også. Ble litt overveldet i andreomgangen, men klarte likevel å bidra sentralt i Griezmanns scoring.
Umtiti: 3 Gjør ikke så mange feil i kveld. Virker å ha god kontroll.
Araujo: 4 God kamp av uruguayaneren. Godt involvert i klareringene og spiller også ballen videre. Har også et skudd på mål i starten av kampen som nesten gikk inn.
Alba 1: Scorer et selvmål og spiller en dårlig kamp. Har et par gode innlegg, men der stopper det.
Pjanic: 2 Mistet ballen ganske ofte og gjorde ikke så mye på midtbanen.
De Jong: 5 BBSolid kamp av nederlenderen. Selvsikker i dueller og tar gode beslutninger med ballen i beina. Satte i gang en fin kontringsmulighet rett før pause. Godt involvert i målet til Griezmann også.
Griezmann 3: En dårlig start på kampen for franskmannen. Kom ikke til gode avslutninger og gjorde ikke mye støttespill heller, men varmer seg gradvis opp og scorer kampens andre mål for Barcelona.
Dembélé 3: Veldig god førsteomgang av Ousmane. Kommer seg ofte fremover. Flere muligheter på mål, men farten og vinkelen ble ofte for vanskelig. Dabbet litt ut i andreomgangen. Skremmende lite sluttprodukt til tross for alle driblingene.
Pedri 4: Rolig førsteomgang fra Pedri, men gjør noen gode avskjæringer og støttepasninger som fort kan overses av andre spillere. Holder ballbesittelsen for Barcelona med dette og spiller generelt godt med sine medspillere.
Messi 3: Scorer et frispark på vakkert vis. Jobber godt i forsvar også, men har et par feilpasninger i kveld og har nesten ingen gode sjanser på mål.
Innbyttere:
Sergi Roberto 1: Støttepasninger og balltap. Rakitic er kanskje solgt, men sjelen lever videre i Roberto.
Lenglet 3: Kastes innpå for å spille ekstra defensivt. Gjør jobben sin ok.
Braithwaite: Får ikke nok tid på slutten.