Det er nok en gang duket for et oppgjør mot løvene fra Baskerland.
I den spanske supercup-finalen var det Athletic som trakk det lengste strået, nå er det seriespill, men det kan også være at et gjensyn i Copa del Rey er på trappene. Det kan med andre ord bli mye Athletic denne halvdelen av sesongen for Koemans menn, da dette blir kamp nummer tre mellom lagene i 2021.

Ny trener, ny gnist

Etter at laget fra Bilbao ansatte Marcelino som trener har ting gått veldig bra for Athletic. Treneren tok over etter at laget tapte 2-3 mot nettopp Barcelona, og etter det har de ikke sett seg tilbake. De slo både Real Madrid og Barcelona i supercupen, vunnet to kamper i Copa del Rey (mot svakere motstand) og slått Getafe hele 5-1. Det er et lag i flytsonen som spiller med høy selvtillit om dagen.
For Barcelona har det gått litt tråere under Koeman, men kanskje har det begynt å snu litt. Barca har vunnet de fire siste kampene i seriespill, og tatt seg videre i cupen. Kan det være starten på en god periode?
Barcelona kan med seier ta tilbake tredjeplassen i La Liga etter at Sevilla vant på lørdag. Athletic ligger på en niendeplass.

Lagnyheter

Barcelona må klare seg uten Sergio Busquets, som har vært meget solid i det siste. Blekkspruten på midten må sone karantene for antall gule kort. Sergiño Dest blir heller ikke klar, da han ikke fikk trent lørdag morgen med resten av laget. Fra tidligere er også Ansu Fati, Piqué og Coutinho ute med skader, mens Sergi Roberto er usikker men begynner å nære seg å være klar.
For Athletic Bilbao er det ikke like ille på skadefronten. Peru Nolaskoain er ute, mens Iñigo Martinez og Mikel Balenziaga begge er usikre til kampen.

Fem siste

I nyere historie har dette vært et oppgjør det hjemmelaget ofte har stukket av med seieren, men tidligere i januar var det Barcelona som tok alle poengene i Bilbao. Dette er tette oppgjør som ofte ender med en ettmålsseier til ett av lagene. På de fem siste kampene er målforskjellen 6-7 fordel Athletic.
Barcelona – Athletic: 2-3 (nøytral bane)
Athletic – Barcelona: 2-3
Barcelona – Athletic: 1-0
Athletic – Barcelona: 1-0
Athletic – Barcelona: 1-0
Hvem: FC Barcelona – Athletic Club
Hva: La Liga, runde 20
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Søndag 31. januar 2021, kl: 21:00