En tam kamp der Barcelona styrte og tok sin sjette strake seier i La Liga.
ELCHE CF 0-2 FC Barcelona

KAMPFAKTA

39′ 0-1 De Jong
89′ 0-2 Puig (de Jong)
Gule kort: Busquets, Griezmann.

Rolig start på ettermiddagen

Kampen startet veldig rolig og Barca styrte mens Elche forsvarte seg godt. Det tok litt tid før Barcelona våknet ordentlig, men selv da uteble de store sjansene. Etter flere småsjanser kom scoringen etter 39 minutter. Braithwaite som var plassert ute til venstre fikk ballen med rom foran seg. Han så Griezmann i midten og slo et veldig godt innlegg som Elche-forsvaret ikke fikk klarert, og Frenkie de Jong fikk en enkel jobb med å pirke ballen over streken. 0-1 sto seg til pause i en ganske tam førsteomgang.
Andreomgang fortsatte som den første med tamt angrepsspill. Etter 10 minutter spilte Umtiti en horibel tversoverpasning og Aruaújo og Mingueza klarte ikke å prate sammen, noe som sendte Regoni gjennom alene mot ter Stegen. Tyskeren reddet mesterlig og stoppet den sjansen Elche fikk etter at Barca-forsvaret rotet. Dembélé og Trincao prøvde seg et par ganger uten å overliste Badia i Elche-målet. Helt på tampen tok Frenkie de Jong seg et raid frem i banen på fint vis. Dro seg helt ned til dødlinja før han kjippet ballen inn på bakerste, der Riqui Puig(!!) raget høyest og headet ballen i mål til 0-2. En litt kjedelig kamp der Barcelona hadde kontroll fra start til slutt, med unntak av én situasjon.

Vurderinger

Ter Stegen 5: Får veldig lite å gjøre i dag, men den ene redningen han gjør en mot en er ekstrem. Der er Barcelona kun en verdensklasse keeper unna å få en baklengs. Ellers tar han det enkle som kommer imot.
Mingueza 3: Viser god fart og tar noen tøffe løp på høyrekanten. Holder på å rote det til, men blir reddet av ter Stegen. En kamp helt på det jevne på høyrebacken av midtstopperen.
Araújo 4: Virker nå å være han som styrer forsvaret og utenom den ene glippen i kommunikasjon med Mingueza gjør Araújo nok en god figur på stopperplassen. Vår beste stopper selv når Piqué kommer tilbake?
Umtiti 3: Flere gode involveringer, men også litt rusten i posisjoneringen og en forferdelig pasning som holder på å ende i baklengs. En kamp det absolutt går an å bygge videre på om han holder seg skadefri nå.
Alba 2: Vanskelig hva man skal veie mest her. Pluss for å komme seg i gode posisjoner og være involvert offensivt, men herregud hvor dårlige avleveringene er. Har fire muligheter til å få en assist, men bommer på alt.
Busquets 5: Spiller en litt slapp førsteomgang, men tar seg veldig opp etter pause. Vinner alt av baller og spiller av press som i glansdagene i andreomgang.
De Jong 5 BB: Nederlenderen har virkelig tatt seg opp i det siste. Fyller på inn i boksen fra midtbaneposisjonen og pirker ballen over til 0-1. Bra med fremover og god i samspillet. Kroner en god kamp med en nydelig assist helt på tampen der han bruker rykk, ballkontroll og oversikt.
Pedri 2: Helt usynlig i førsteomgang. Tar seg litt opp i andre men får ikke utrettet det helt store. En svak kamp, men det må vi la unggutten ha og ikke forvente gode prestasjoner i hver kamp.
Griezmann 2: Går på ett godt løp som skaper 0-1 situasjonen, men utenom det kunne han like så godt ikke vært på banen. Ikke bare franskmannens skyld kanskje, for han er ingen midtspiss. Ligger dypt og posisjonerer seg dårlig i motstanders boks.
Dembélé 3: Tok litt tid før franskmannen tok tak, men var den drivende offensive kraften i førsteomgang. Dessverre klarte han aldri å skape noe farlig og forsvant helt etter pause. Ble byttet ut etter 75 minutter.
Braithwaite 2: Veldig godt innlegg på 0-1, ellers usynlig. Også her, kanskje ikke bare hans skyld? Spiller venstrekant, noe han selvsagt ikke skal.

Innbyttere

Trincao 4: Godt innhopp. Kommer seg til et par gode sjanser. Mer enn hva de andre gjorde.
Puig N/A: Ikke nok tid på banen. Fikk fem minutter, men noterte seg allikevel for en scoring. På hodet(!).