Det åpnet søvndyssende, men ble til slutt en kaotisk søndagskveld i Andalucía.

FC BARCELONA 2 – 3 ATHLETIC BILBAO

Kampfakta
40′, 0–1 ved Antoine Griezmann
42′, 1–1 ved Óscar De Marcos (Williams)
77′, 2–1 ved Antoine Griezmann (Alba)
90′, 2–2 ved Asier Villalibre (Muniain)
93(e.o.)’, 2–3 ved Iñaki Williams (Muniain)
Kort:
Barcelona – Lenglet, Alba, Messi (rødt)
Athletic – García, Villalibre, Morcillo

Senkveld med Barça og Athletic

Kampens første 40 minutter er knapt noe mer enn et eneste langt gjesp, men i løpet av førsteomgangs siste minutter tar det virkelig fyr i Sevilla. Messi ruller opp Alba på nydelig vis og får den raskt igjen. Etter at Messis forsøk blokkeres, blir ballen liggende død på om lag fem meter og Griezmann sender den knallhardt forbi baskernes sisteskanse. 1–0! Ledelsen varer imidlertid ikke lenge. Iñaki Williams løfter ballen høyt inn feltet hvor de Marcos har sneket seg bak ryggen på en uforsiktig Alba. Fra kloss hold lurer backen ballen forbi ter Stegen. 1–1.
Etter snaue timen spilt er Raul Garcia oppe og nikker et nydelig slått frispark i mål. Gjengen i VAR-boden følger imidlertid med i timen og informerer hoveddommer om at Garcia sto offside-plassert. Med et knapt kvarter igjen på kampuret er Griezmann igjen på riktig sted til riktig tid og styrer et lavt innlegg i mål. 2–1! Franskmannen ser ut til å ende som matchvinner, men på overtid dukker imidlertid innbytteren Villalibre opp og styrer et frispark i mål 2–2 og ekstraomganger.
Deretter går det fra vondt til verre: Tre minutter ut i første ekstraomgang bestemmer Iñaki Williams seg for å lime ballen i krysset fra om lag 18 meter. 2–3. Resten av kampen blir et eneste stort rot og kulminerer i at Messi får rødt kort like før slutt.

Vurderingene

Ter Stegen 2:
Til tross for at sisteskansen slipper inn tre mål, kan han ikke lastes direkte for noen av dem. Er ikke særlig sikker i posisjoneringen i feltet og leverer generelt under pari.
Dest 2:
Amerikaneren blir ofte for ubesluttsom med ball i beina, noe som også fører til flere balltap. Klarer ikke å markere seg i det offensive spillet.
Araújo 3:
Stopperkjempen dominerer lenge både i luft og på bakken, delvis grunnet hans fysikk, men også grunnet hans gode posisjonering. Nivået faller imidlertid betraktelig utover i kampen.
Lenglet 2:
Sliter tidvis med å håndtere motstandernes angrepsspillere og lager dermed flere unødvendige forseelser. Blir veldig forutsigbar i oppbyggingsspillet.
Alba 2:
Veteranen gjør til tider svært mye rart både med og uten ball. Sover fullstendig i markeringen to av baklengsmålene og blir følgelig avkledd. Leverer likevel en pen målgivende til Griezmann.
De Jong 3:
Frenkie sliter lenge med å sette sitt preg på midtbanen, men tar seg betydelig opp etter hvert. God til å utfordre med ball. Har også en den viktige defensive involveringer.
Busquets 3:
Gjør tidvis gode ting med ball i beina og har flere sterke gjenvinninger. Blir til tider for passiv med ball.
Pedri 2:
Unggutten et par gode enkeltprestasjoner, men blir betydelig mindre delaktig i spillet enn vi har blitt vant til. Sliter med å finne ledige rom.
Dembélé 2:
Vingen har altfor mange involveringer hvor han roter vekk ballen eller er upresis i avleveringen til medspillere. Har et par fine enkeltprestasjoner, men det blir for sporadisk.
Messi 2:
Messi er usedvanlig lite delaktig i store deler av kampen. God prestasjon idet han skaper sjansen som leder til det første målet. Blir utvist like før slutt.
Griezmann 4 BB:
Franskmannen har en del svake involveringer tidlig i kampen, men tar seg til dels sammen etter hvert. Varter opp med to svært gode avslutninger som ender i målprotokollen. Forsvinner fra kampbildet i ekstraomgangene.

Innbyttere:

Mingueza 2:
Ingen god prestasjon fra spanjolen. Mange feilpasninger og andre balltap.
Pjanic 2:
Klarer ikke å markere seg på den tiden han får.
Braithwaite 2:
Bidrar ikke med noe særlig etter innhoppet.
Puig 3:
Har en del fine prestasjoner, men utretter ikke noe særlig.
Trincão N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Er du enig i vurderingene? Diskutér!