Det er duket for finalen i den spanske supercupen etter to høydramatiske semifinaler.
I Spania fant de ut at de ville tjene litt ekstra penger, så de gjorde om Supercupen til en miniturnering. Det var de to lagene fra forrige sesongs Copa del Rey-finale og de to øverste lagene fra La Liga som fikk innpass. Semifinalene ble spilt i Córdoba og Málaga, mens finalen skal spilles i Sevilla.

Veien til finalen

For Barcelonas del ble det en sen kveld på onsdag. Etter at Frenkie de Jong, på strålende vis, sendte Barelona i ledelsen, kom Real Sociedad tilbake etter å ha fått en straffe. Den omsatte straffeeksperten Oyarzabal til 1-1 som ble stående helt til en straffekonkurranse. Der skulle ter Stegen få revansje og startet med å redde de to første straffene, fra blant andre Oyarzabal. Riqui Puig ble den store helten da han sto frem og tok den siste straffen for Barcelona, og sendte Barca til finale.
For La Real så det en stund ut til å gå på skinner, men de holdt pusten på tampen. Raul García scoret to mål i førsteomgang etter slett forsvarspill av Real Madrid og laget fra hovedstaden så ikke ut til å få til noe særlig. I andreomgang våknet Madrid og Benzema scoret med drøye kvarteret igjen og da ble det spenning. Med seks minutter på overtidsklokka kom VAR på banen for å sjekke om Real Madrid skulle ha straffe, men den fikk de aldri og dermed tok Athletic seg til finalen.

Lagnyheter

For Barcelona er Ansu Fati, Piqué, Roberto og Coutinho ute med skader. Det store spørsmålet er om Messi er klar til å spille allerede i morgen. Han sliter med en kjenning i en muskel, så er kanskje spørsmålet om Koeman ser på kampen som viktig nok for å gi argentineren minutter.
For Athletic Bilbao er Unai López og Peru Nolaskoain ute, mens Yuri Berchiche sliter litt, men det forventes at Bilbao skal risikere å skynde seg med å få han klar.

Fem siste

Dette er en finale og man skal ikke legge for mye i hvordan det har gått da lagene har møttes tidligere, men vi kan se at det ikke pleier å være mye som skiller disse lagene med 4-4 i målforskjell over de siste fem oppgjørene.
Athletic Bilbao – Barcelona: 2-3
Barcelona – Athletic Bilbao: 1-0
Athletic Bilbao – Barcelona: 1-0
Athletic Bilbao – Barcelona: 1-0
Athletic Bilbao – Barcelona: 0-0
(PS: Bildet er hentet fra sist gang Barcelona og Atheltic Bilbao møttes i en finale. Da Messi scoret etter dét soloraidet.)
Hvem: FC Barcelona – Athletic Club
Hva: Supercoa de España, finale.
Hvor: Estadio de la Curtuja, Sevilla.
Når: Søndag, 17 januar 2021, kl: 21:00