Tilbake i 4-3-3 spilte Barcelona veldig godt mot Bilbao. Mot Granada får vi trolig mer av det samme, og det med en potensiell debutant i troppen.
Da var vi her igjen. Barcelona har vist gode takter i foregående kamp, og undertegnede skriver før kampen-artikkel med håp om at laget trender i riktig retning. Så langt har det vist varierende resultat.
Alle de som så kampen mot Bilbao bør gå inn mot Granada med håp om at Barcelona er på vei til å finne tilbake til seg selv. Undertegnede mente etter kampen mot Valladolid, i 3-5-2 at den er den mest komplette kampen jeg har sett Barcelona spille denne sesongen. Selv om det kanskje fremdeles stemmer, virket laget å ha et høyere toppnivå mot Bilbao, motstanderen var desidert sterkere, og kanskje det viktigste: Det kom i en kamp hvor laget spilte 4-3-3 — formasjonen de fleste spillerne er mest vant med.
Et av kampens virkerlig store lyspunkt var Demélé. At franskmannen har talent har aldri vært betvilt. Problemet har vært at kamper som den mot Bilbao sjeldent har blitt fulgt opp, både pga. av varierende prestasjoner og skader. Likevel bør franskmannen få en ny kamp fra start mot Granada for å bygge selvtillit og form.

Forstetter fra forrige sesong

I fjor tok Granada seg noe uventet seg til en sjuendeplass og til gruppespillet i Europa League. Denne sesongen har laget klart å kjempe på to fronter, og har gått videre fra sin gruppe i Europa League, samtidig som de ligger på den samme sjuendeplassen de kapret i fjor. Og det med færre spilte kamper enn flere lag både over og under på tabellen.
På tross av den gode tabellpasseringen slipper laget inn flere mål enn de scorer, og står med 19-25 i målforskjell på 16 kamper. Det er 1,19 mål scoret og 1,56 baklengsmål per kamp. Det er gode muligheter for Barcelona å holde foten på gasspedalen, og vi kan håpe på en underholdende kamp.

Tid for debutant?

Etter at Aleñá ble klar for et utlån til Getafe har mangle lurt på om dette kan åpne muligheter for Ilaix Moriba, som klubben har stor tro på. Det er mye som tyder på at ryktene stemmer, for unggutten er med i troppen mot Granada.
Andre akademispillere som er med er stopper Minqueza, som trolig starter med Piqé skadet og Lenglet suspendert, tredjekeeper Peña, og Konrad de la Fuente.

Kampfakta

Hvem: Granada CF — FC Barcelona
Hva: La Liga, runde 19
Hvor: Nuevo Estadio de los Cármenes, Granada
Når: Lørdag 9. januar, kl. 18.30
Hvordan: Strive