Barça er på utkikk etter sin andre seier på rad når de gjester Athletic Bilbao i det som ofte blir et tøft oppgjør.
Å spille borte mot de beste lagene i Baskerland er aldri noen enkel oppgave. Barça kommer inn i oppgjøret med relativt lite overbevisende form, med flere poengtap mot svakere motstand. I siste kamp ble Huesca slått 1-0, men tatt i betraktning at de ligger desidert sist på tabellen kan vel få si seg enige at det var en overbevisende prestasjon av katalanerne. Få har skjønt seg på spillesystemet som Koeman ønsker å implementere og det blir spennende å se hva han går for i dette oppgjøret. Koeman har så langt byttet mellom å spille en slags variant av 5-3-2, sin foretrukne 4-2-3-1 og ikke minst fansens favoritt som er 4-3-3. Det er uansett sånn type oppgjør man rett og slett må vinne fra nå for å kunne ta innpå lagene fra Madrid.
Athletic Bilbao ligger så langt på en litt skuffende 9. plass i La Liga. Men selv etter å ha vunnet forrige kamp 1-0 fikk hovedtrener Gaizka Garitano sparken etter litt over to år i jobben. Samme dag ble hans erstatter presentert; tidligere Valencia-mann Marcelino. Med sin klassiske 4-4-2 formasjon har han gjort til vane å lage tøffe kamper for Barcelona, både med Villarreal og Valencia. Så får vi se om spanjolen klarer å få en god debut med hans nye klubb.

Lagnyheter

Ronald Koeman har tatt ut følgende tropp til kampen mot Athletic Bilbao: Ter Stegen, Dest, R. Araujo, Sergio, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, F. De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, O. Mingueza og Konrad. Piqué, Coutinho, Sergi Roberto og Ansu Fati er alle skadet og mister kampen.

Kampfakta

Hvem: Athletic Bilbao — FC Barcelona
Hva: La Liga, runde 18
Hvor: Nuevo San Mamés, Bilbao
Når: Onsdag 06. januar, kl. 21.00
Hvordan: TV2 Sport 1 / Strive