Med Messi på tribunen, var det andre som måtte gjøre jobben mot gjestene fra Baskerland. Da går det ikke alltid like bra.

FC BARCELONA 1 – 1 SD EIBAR

Kampfakta
57′, 0–1 ved Kike García
67′, 1–1 ved Ousmane Dembélé (Firpo)
Kort:
Barcelona –
Eibar – Álvarez, Recio

Hjemsøkt av personlige feil

Snaue fem minutter ut i kampen blir Araújo sparket ned i Eibars sekstenmeter, og for alle halvt årvåkne seere, er det ikke tvilsomt at burde dømmes straffespark i Barcelonas favør. Etter en raskt titt på VAR-skjermen, gjør hoveddommeren det eneste rette. Straffesparket blir imidlertid sendt utenfor venstrestangen Braithwaite. Omtrent 20 minutter senere havner dansken igjen i fokus. Etter en nydelig angrep, breisider han i mål et Firpo-innlegg i mål på klinisk vis. Dessverre viser reprisene at spissen har en kvart fot i offside. Stort mer skjer ikke i løpet av kampens første 45 minutter, og begge lagene går målløs til pause.
Etter om lag 57 spilte minutter, kløner Araújo det fullstendig til. Uruguayaneren, som er sistemann, mister balle på merkverdig vis, noe som gjør at Kike havner alene med keeper og enkelt kan sette inn kampens første mål. 0–1. Men ti minutter senere slår vertene tilbake. Etter nydelig samspill mellom Trincão, Coutinho og Firpo, sender sistnevnte den langs bakken inn i feltet. Ballen havner hos Dembélé som, fra relativt skrått hold, kontant sender ballen i lengste hjørnet på førsteberøringen. 1–1! Barça prøver desperat den siste halvdelen av andreomgang, men det vil seg ikke. Dermed ender det uavgjort, og Eibar tar klubbens første poeng på Camp Nou noensinne.

Vurderingene

Ter Stegen 2:
Sisteskansen er mer treffsikker i distribusjonen av ball enn han normalt har vært tidligere denne sesongen, uten at det skulle særlig mye til. Forsøket på å stoppe avslutningen til Kike, er på ingen måte imponerende.
Dest 2:
Dest er for ubesluttsom med ball i beina. Foruten om et par farlige innlegg, makter ikke backen å produsere noe nevneverdig. Blir tatt av til pause.
Mingueza 3:
God i oppbyggingsfasen og utelukkende trygg i det defensive i den omgangen han får som stopper. Blir forståelig nok mindre involvert etter at han flytes til høyreback (!).
Araújo 2:
Er på tå hev i situasjonen hvor han blir felt og får straffespark. Uruguayaneren er for det meste sikker med ball helt frem til han kløner det fullstendig til etter snaue timen spilt, noe som direkte leder til baklengs.
Lenglet 2:
Franskmannen er forholdsvis lite synlig både i oppbyggingsspillet og i det defensive spillet. Overbeviser ikke, men gjør heller ingen store feil. Spiller for mye på det trygge, i stedet for å avansere og utfordre med ball.
Firpo 3:
Firpo har innledningsvis gode offensive initiativ, og sender flere innlegg som er nære ved å bli stående som målgivende. Utover i kampen faller presisjonsnivået, men han markerer seg likevel for en målgivende, selv om han er noe heldig. Har for mange unødvendige balltap. Varierer også veldig i løpet av kampen.
Pjanic 2:
Bosnieren har tidlig i kampen flere gode oppspill hvor han finner medspillere i ledige rom. Nivået faller imidlertid utover i kampen, og han blir mer passiv med ball i beina. Sliter med å finne de gode løsningene.
De Jong 2:
Frenkie makter ikke å sette sitt preg på kampen. Blir – i likhet med Pjanic – for passiv og ubesluttsom med ball, spesielt i siste tredjedel. Merkverdig slapt avslutningsforsøk på returen etter Dembélé sin avslutning alene med keeper.
Pedri 4:
Unggutten fortsetter å imponere. Finner ofte ledig rom, og gjør det også mye bra de gangene han blir spilt. Magnar Kvalvik sier det fint: «Han [Pedri] finner løsninger i alle situasjoner». Herlig gjennomspill til Dembélé, som strengt tatt burde blitt stående som en målgivende. Blir litt mindre involvert etter hvert som kampen går.
Griezmann 2:
Veldig lite involvert. Klarer heller ikke å utrette noe nevneverdig de få gangene han er involvert.
Braithwaite 1:
Sender straffesparket utenfor stengene. Blir ved flere anledninger stående i offside-posisjon, og bidrar dermed til å bryte opp spillet de gangene han spilles opp. I andreomgang blir dansken tilnærmet usynlig.

Dembélé 5 BB:
Franskmannen er virkelig effektiv når han har rom å løpe i. Endrer kampbildet fullstendig. Nydelig og klinisk avslutning på målet. Skaper nærmest flere sjanser på egenhånd på 45 minutter, enn resten av laget makter til sammen i løpet av 90 minutter.
Trincão 3:
Har et par gode involveringer, uten at han bidrar med noe nevneverdig.
Coutinho 2:
Foruten om en god involvering i forkant av utligningen, er det virkelig ikke mye å skrive hjem om for Coutinho. Roter fælt med ballen.