Barcelona spilte en veldig komplett fotballkamp i ny formasjon mot Valladolid. Får vi se mer 5-3-2 mot Eibar?
I den siste kampen før jul valgte Koeman å starte med tre midtstoppere i bortekampen mot Valladolid. Selv om kampen burde ha blitt vunnet uavhengig av formasjon, var det helheten i spillet til Barcelona som imponerte mest. Katalanerne kunne hatt flere enn tre mål, samtidig som at de slapp Valladolid til få sjanser.
På dagens (mandag) pressekonferanse påpekte Koeman at laget forbereder seg på høyt press fra et Eibar-lag som ofte går respektløst til verks uavhengig av motstander. En av svakhetene ved Koemans 4-2-3-1 system er at lag ofte spiller seg gjennom pivotene og kommer alene mot to stoppere da backene ligger høyt i banen. Selv om Pedri fikk større offensiv frihet mot Valladolid, var det i prinsippet tre sentrale midtbanespillere, som gjør det vanskeligere for lag å spille seg gjennom midtbaneleddet.
I tillegg får den sentrale stopperen, trolig Araujo, fungere som en sweeper, og kan gå inn som andreforsvarer når en av de to andre stopperne støter. Mot et lag som liker å presse høyt kan dette passe bra, og gitt forrige ukes suksess spår undertegnede at Koeman fortsetter med 5-3-2 mot Eibar.

Ingen Messi

Den oppofrende spillestilen til Eibar har så langt ikke gitt de største resultatene. Laget ligger så langt på 17. plass, ett poeng foran Valladolid på direkte nedryk. Osasuna tre poeng bak har en kamp mindre spilt, skjønt mye dårligere målforskjell, så Eibar ville fremdeles ha vært over nedryk dersom Osasuna skulle ha vunnet kampen de har til gode. Baskerne har tre seire, seks uavgjort og seks tap, og har ni poeng opp til Barcelona.
Barcelona må på sin side klare seg uten Lionel Messi, som fremdeles er i Argentina. Klubben bekreftet ganske sent at kapteinen får bli lengre hjemme i Rosario, og Koeman uttalte at Messi uansett ikke hadde vært klar for kamp i morgen grunnet en ankelskade. Messi har flere ganger i sin Barca-karriere hatt småskader med kort behandlingstid rundt upraktiske hendelser i kalenderen, så vi tror ikke akkurat at sesongen hans er i fare.
Toppscorere:
Messi (Barcelona), 7 mål – Kike (Eibar), 4 mål.
De siste 5 oppgjørene:
Barcelona – Eibar 5-0
Eibar – Barcelona 0-3
Eibar – Barcelona 2-2
Barcelona – Eibar 3-0
Eibar – Barcelona 0-2
Hvem: FC Barcelona – SD Eibar
Hva: La Liga, jornada 16
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Tirsdag 29. desember, kl. 19:15