Barcelona spilte veldig godt i ny formasjon

REAL VALLADOLID CF 0 – 3 F BARCELONA

Kampfakta
21′, 0–1 ved Lenglet (Messi)
35′, 0-2 ved Braithwaite (Dest)
65′, 0-3 ved Messi (Pedri)
Kort:
Valladolid– Fernández
Barcelona– Alba, Frenkie

5-3-2 og 0-2 til pause

I helgens poengdeling med Valencia startet Koeman med fire 10’ere / falske 9’ere. I dag var det tid for å prøve 5-3-2 / 3-5-2. Hvis vi ser bort ifra motstander virker sistnevnte å fungere bedre.
Det var innledningsvis litt rart å se på Barcelona, spesielt defensivt, for laget lå kompakt bakover uten nevneverdig press, slik at Valladolid fikk trille ball mye mer enn vi vanligvis ser lag gjøre mot Barca. Det er mulig at Koeman var komfortabel med dette mtp. at kveldens motstander ikke var den vanskeligste (Valladolid ligger på 18. plass), og hjemmelaget kom heller ikke til noen sjanser i den første omgangen.
Barcelona virket litt utilpass til å begynne med, og det tok tid før det oppbyggende spillet gikk seg til. Man kunne se Jordi Alba slå ut med hendene da laget ikke klarte å spille seg ut fra keeper, og flere ganger gikk Pjanic dypt ned i banen for å hente ball fra forsvaret, noe man strengt talt ikke bør trenge da den sentrale av de tre stopperne bør være en igangsetter for laget.
Barcelona klarte å riste av seg det taktiske ubehaget og etter 21 minutter ble Lenglet vippet gjennom av Messi, og stopperen stanget inn 0-1. Like etter var Messi på nytt fremme, denne gang med en god hockey-assist ut til Dest som fant Braithwaite i feltet og vipps ledet bortelaget 0-2 til pause. Messi hadde sine egne sjanser, men scoringen lot vente på seg.

644

Barcelona startet den andre omgangen på lavt gir, og selv om Valladolid gjorde sine bytter klarte de ikke å utrette stort. En som virkelig utrettet noe stort, det vil si avsluttet en ny, lang milepæl, var Lionel Messi. Etter 65 minutter klarte argentineren endelig å overliste tidligere lagkamerat Jordi Masip, etter å ha blitt flikket gjennom av Pedri. Med det står Messi med 644 mål for Barcelona, noe som er mest gjennom tidene for en klubb, og passerer dermed Pelé som han tangerte forrige serierunde.
Barcelona kunne scoret flere i kveld, og både Messi og Coutinho hamret en i stolpen hver seg. Det positive man tar med seg er at Barcelona spilte en komplett kamp i en ny formasjon, hvor motstander får få sjanser og Barcelona skaper mer enn hva måltavla sier.

Vurderingene

Ter Stegen 4:
Får generelt lite å gjøre mot en svak mostander, men har i andre omgang flere gode en-hånds-redninger. At man holder nullen når motstanderen har få men store sjanser er med på drepe kampen, og det er enkelt å undervurdere ter Stegen sin viktighet i kveld.
Dest 5:
I en ren vingback-rolle får Dest færre defensive oppgaver, men et større ansvar for å holde bredde på høyresiden. Det gjør Dest fint, er god til å utfordre en-mot-en, og slår strålende inn til Braithwaite når han scorer 0-2.
Mingueza 4:
Skal dekke siden til Dest, og løser oppgaven så bra at amerikaneren kan dra på offensive løp uten bekymring. Dette er en kamp hvor stopperne blir veldig usynlige, delvis fordi de gjør mange gode usynlige involveringer.
Araujo 3:
Blir liggende som den sentrale av de tre stopperne, og mestrer dette. Kan være mer bestemt i det oppbyggende spillet, da Pjanic flere ganger kommer ned for å hente ball. Er trygg defensivt og setter ingen store preg på kampen.
Lenglet 5:
Er den mest offensive av de tre stopperne og scorer Barcelona sitt første. Har fått mye kritikk i det siste, men mye mer stødig i kveld.
Alba 4:
Blir ikke like sentral som Dest på mostatt side, men er i kjent stil med fremover på banen, og blir mer med i andre omgang, før han byttes ut. Får et veldig strengt gult kort og må stå over neste seriekamp mot Eibar.
Pjanic 3:
Går litt for ofte ned for å hente ball i starten, men etterhvert som formasjonen setter seg holder Pjanic seg mer sentralt. Typisk posession-spiller i kveld, og er litt usynlig i starten av kampen, men stabiliserer midten når Koeman begynner med byttene sine.
Pedri 6:
Får kanskje «bare» med seg en målgivende pasning, men dette viser hvorfor man ikke kan bedømme spillere kun på tall. I kveld er Pedri leken, godt med i kombinasjonene, mister sjeldent ball, og rett og slett en fryd å se på. Er den mest offensive av de tre på midten, og antall gode pasninger i angrep i kveld må være veldig høyt for en sentral midtbanespiller.
Frenkie 3:
Det er tydelig at Koeman ønsker landsmannen sin høyre opp i banen, og Frenkie er fint med fremover i dag. Hverken han eller Pjanic klarer å spille på nivået til Pedri i kveld (det er det få som klarer), men nedelenderen fortsetter å ta fatt på alle oppgaver han får tildelt.
Messi 6 – BB:
Assist, hockeyassist, mål, og rekorden for flest mål for én klubb gjennom tidene. Hadde det stått et annet navn på drakta hans hadde vi skrevet side opp og side ned om prestasjonen, men for tidenes beste spiller er dette en gjennomsnittlig dag på jobben. Nyt han mens vi enda kan.
Braithwaite 5:
Spiller rollen som spydspiss utmerket og får med seg en scoring. Kunne hatt flere mål, men både mangel på fremspill og mangel på treffsikkerhet gjør at dansken blir stående med det ene.

Umtiti 3:
Kommer innpå for å få flere minutter etter skaden, og viser seg duellsterk og god i pasningsspillet. Holder på å rote bort ball som bakerste mann, men er sterk og ballsikker nok til å komme seg ut av situasjonen.
Sergio 2:
Kommer inn med en halvtimes tid igjen, og utretter lite. Mister dog ballen som leder til Valladolid sin største sjanse i kampen, og blir trukket deretter. Utover dette et greit innhopp.
Firpo 3
Flink til å holde bredde i angrep, og er med frem i banen. Blir noe statisk, slik vi ofte har sett han, men gjør et godt innhopp, «innbytterpuls» tatt i betraktning.