Barcelona må fortsette å jobbe mot gode resultater for å redde sesongen sin.
Barcelona har hatt vanskeligheter med å vinne flere kamper på rad denne sesongen. I ligaen har de kun klart å vinne to kamper på rad (to ganger), og hver gang man ser positive tendenser er det noe nytt som går galt. For Koemans utvalgte må man fortsette å jobbe for resultater, for om man kikker på ligatabellen kan man fort miste motet og gjøre vodt verre.
Aldri har et lag klart å tette en luke på ti eller flere poeng etter jul. Barcelona ligger nå åtte poeng bak Atlético Madrid, men hovedstadslaget har én kamp mindre spilt, og kan øke ledelsen til elleve poeng.

Nedrykkskandidat

Etter å ha rykket opp i 2017/2018 har Valladolid forsøkt å etablere seg i La Liga. Sesongen etter opprykket klarte de hvitlilla seg med en 16. plass, mens forrige sesong endte med en 13. plass. Hittil i år ligger laget på nedrykk. Riktignok har fire lag 14. poeng, men en målforskjell på 15-21 gjør at Valladolid ligger nederst av de fire, på en 18. plass.

Kamptroppen

Barcelona har fremdeles Piqué, Sergi Roberto og Ansu Fati ute med langtidsskader. Dembélé er tilbake i trening, men har ikke fått grønt lys av klubbens medisinske aparat. Av akademispillere er Oscar Mingueza med, som forventet. Iñaki Peña er også med i troppen som en tredjekeeper.


Toppscorere:
Lionel Messi (Barcelona), 5 mål – Marcos de Sousa (Valladolid), 3 mål.
De siste 5 oppgjørene:
Valladolid – Barcelona 0-1
Barcelona – Valladolid 5-1
Barcelona – Valladolid 1-0
Valladolid – Barcelona 0-1
Valladolod – Barcelona 1-0
Hvem: Real Valladolid CF – FC Barcelona
Hva: La Liga, jornada 21
Hvor: José Zorilla, Valladolid
Når: Tirsdag 22. desember, kl. 22:00