Messi utlignet endelig Pelés rekord for flest scoringer for en og samme klubb, men det var ikke nok til å overliste Valencia.

FC BARCELONA 2 – 2 VALENCIA CF

Kampfakta
8′, 0–1 ved Mouctar Diakhaby (Soler)
45+3′, 1–1 ved Lionel Messi
52′, 2–1 ved Ronald Araújo
69′, 2–2 ved Maxi Gómez.
Kort:
Barcelona – Lenglet, Alba, Mingueza, Griezmann
Valencia – Blanco, Gayà

Rotete bortelag, men minst like rotete hjemmelag

Det er Barça som tar initiativ fra start og dominerer banespillet. Foruten om et par farlige gjennomspill i bakrom fra Valencia, har ikke bortelaget noe særlig å komme med innledningsvis. Etter hvert kommer gjestene mer inn i det, noe som til slutt kulminerer i mål etter snaue halvtimen. Diakhaby får stå mutters alene på corner og franskmannen kan, fra om lag 4 meters hold, enkelt styre den til venstre for ter Stegen. 0–1. På tampen av førsteomgang spilles Griezmann gjennom alene med keeper og går over ende etter kontakt med Gayà; dommeren peker på ellevemeteren. Messis straffe blir reddet, men ballen havner i beina på Alba som sender den inn i en høy bue. Argentineren kaster seg frem og dytter den over linjen. 1–1!
Om lag syv minutter ut i andre omgang er det ingen ringere enn Araújo som viser angriperne hvordan det skal gjøres. Treffer nydelig på sidelengs halvvolley fra omtrent elleve meters hold og ballen suser ned i målets høyre hjørne. 2–1! Valencia gir imidlertid ikke opp. Etter litt over halvspilt andreomgang kommer Maxi Gómez Mingueza i forkjøpet og uruguayaneren pirker ballen i mål etter et lavt innlegg. 2–2. Barça makter dessverre ikke å skape de helt store sjansene de siste 20 minuttene. Dermed ender det med poengdeling på Camp Nou.

Vurderingene

Ter Stegen 3:
Tyskeren har to gode redninger i førsteomgang og kan ikke direkte klandres for noen av baklengsmålene. Er for det meste trygg med ball i beina, uten at det er noe spektakulært over det.
Dest 2:
Backen har en et par balltap dypt i banen, som fører til farlige situasjoner. Er ikke like involvert offensivt som han har vært i enkelte tidligere kamper, men kommer mer inn i det i løpet av andreomgang. Har lite hjelp rundt seg, men er likevel for upresis i siste tredjedel av banen.
Araújo 5:
Den unge uruguayaneren spiller en svært solid kamp. Har god kontroll defensivt og er sikker i flere én-mot-én-situasjoner. Varter opp en praktfull avslutning som selv enhver angriper ville vært stolt av.
Mingueza 2:
Spiller for det meste en brukbar kamp, men er ikke fullt så stø som sin stoppermakker. Spanjolen er svak i markeringen på 2–2-målet fordi han er på etterskudd.
Alba 3:
Veteranen har, særlig i førsteomgang, merkverdig mange innlegg som virker å være sendt på ren måfå, noe som gjør at ballen som regel havner i beina på en motstander. Er ellers delaktig i mye av det som skjer fremover i banen. God involvering i etterkant av Messi straffe.
Busquets 2:
Busi har en del farlige balltap fordi han er dårlig orientert eller bruker for lang tid med ballen. Har et par fine oppspill gjennom ledd. Lager et par unødvendige frispark og blir fobiløpt ved et par anledninger.
Pedri 5 BB:
Pedri har mange fine involveringer med ball der han skaper overtall ved å utfordre motstander. Fint driv med ballen i kontringsfasen, men har innledningsvis en del unødvendige balltap i form av slurvete pasninger. Vinner ballen på smart vis i forkant av 2–1-målet, og fortjener sin del av æren.
Griezmann 2:
Franskmannen svikter fullstendig i markeringen av målscorer Diakhaby på hjørnesparket. Kommer til et par gode muligheter foran mål, blant annet straffesituasjon. Blir stående i veien i en flere av angrepene og knoter ofte med ballen i siste tredjedel.
Messi 3:
Messi er naturligvis mye involvert, men er ikke alltid like presis og skarp som han har vært i de siste kampene. Bommer på straffe, men skal ha honnør for at han scorer like i etterkant.
Coutinho 2:
Coutinho sliter med å markere seg og bruker ofte uhøvelig mye tid med ballen. Makter heller ikke å skape overtall ved å utfordre, og ender som regel opp med å spille bakover, eller i beste fall sidelengs, i banen. Har et par gode avslutningsforsøk, men uten at det blir uttelling av det.
Braithwaite 2:
Vår danske venn klarer dessverre ikke å bidra med noe særlig i dag. Blir usynlig i lange strekk av kampen.

Innbyttere:

De Jong 3:
Kommer innpå og er for så vidt et friskt pust. Skaper en del med ball i beina.
Trincão N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Lenglet N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Pjanic N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Er du enig i vurderingene? Diskutér!