Barcelona kan ikke avgi mange poeng fremover om de vil tilbake i ligatoppen. Klarer de tre poeng hjemme mot Valencia?
Når Barcelona inntar Camp Nou er det to falmende storlag som møtes. Valencia er blant de største klubbene i Spania og kun fire lag — Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Athletic Bilbao — ligger foran de på den akkumulerte ligatabellen fra 1928 til dagens dato. Likevel er det lite som minner om en storklubb i disse dager.
De siste årene har klubben virket å skifte manager oftere enn den gjengse ungkar skifter sengetøy, og har hatt hele 15 managere siden sommeren 2014. Det er et snitt på to managere per sesong. I sommer var så og si alle bortsett fra José Gayá til salgs, og spillere som Ferran Torres, Rodrigo, Kondogbia, Coquelin, Dani Parejo, Cristiano Piccini, Garay, Jaume Costa og Alessandro Florenzi forsvant alle ut av portene på Mestalla.
Lagets eneste forsterkninger har kommet fra egne rekker, enten i spillere har kommet tilbake fra lån eller promoteringer fra akademiet, og situasjonen tatt i betraktning er det ikke så verst at laget ligger på tolvteplass på tabellen, seks poeng bak Barcelona, men da med en kamp mer spilt enn katalanerne.

Gjensyn for Koeman

For Ronald Koeman blir det gjensyn med en tidligere arbeidsgiver. Nedelenderen tok over Valencia oktober 2007, men på tross av seier i Copa del Rey fikk nedelenderen sparken i april 2008, og laget havnet to skarve poeng over nedrykk.
Koeman, som også er under press i Barcelona, har vunnet to kamper på rad, og laget har hatt bedre tendenser i disse kampene. At Frenkie spiller friere og får involvert seg mer blir trukket frem som en av de positive tingene. Likefullt har Barcelona prestert under pari denne sesongen, og bør slå Valencia hjemme for å fortsette trenden.
Toppscorere:
Lionel Messi (Barcelona), 5 mål – Carlos Solér (Valencia), 5 mål.
De siste 5 oppgjørene:
Valencia – Barcelona 2-0
Barcelona – Valencia 5-2
Barcelona – Valencia 1-2 (Copa)
Barcelona – Valencia 2-2
Valencia – Barcelona 1-1
Hvem: FC Barcelona – Valencia CF
Hva: La Liga, runde 20
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Lørdag 19. desember , kl. 16:15