Barcelona tok en sterk og meget viktig seier mot et høytflyvende Real Sociedad.

KAMPFAKTA

FC Barcelona 2-1 Real Sociedad
27′ 0-1 Willian José (Portu)
31′ 1-1 Jordi Alba
43′ 2-1 Frenkie de Jong
Gule kort: Busquets, Trincão, Aleñá (Barcelona), Januzaj, Barrenetxea, Le Normand (Real Sociedad)
Sociedad tok ledelsen etter et mål av brasilianske Willian José. Like etter kom utligningen fra Barcelona da Jordi Alba hamret ballen i krysset med høyrefoten etter et langt angrep. Helt på tampen av første omgang satte Frenkie de Jong inn 2-1 etter et flott angrep. Det ble først vinket offside, men VAR gjorde om til godkjent mål. Førsteomgangen var preget av at Barcelona hadde mye ball, og klarte også å komme til et par store sjanser blant annet da Griezmann hadde et skudd i tverrligger.

Intensiv andre omgang

Selv om det ikke ble noen flere mål i andre omgang var det både høyt trykk og press fra begge lag. Real Sociedad beviste mange der ute hvorfor de ledet La Liga før de kom til Camp Nou. Det var både høyt tempo og mange gode involveringer fra begge lags spillere. Mot slutten av andreomgang ble det til og med litt stygt da taklingene begynte å sitte løsere enn de hadde gjort tidligere i kampen. Likevel holdt Barcelona ut hele kampen og vant fortjent 2-1.

Vurderinger

ter Stegen 3: Tar det han skal ta, men spiller mye slurvete pasninger og oser ikke akkurat trygghet. Gir også en svært farlig retur til Isak som kunne blitt mål. Har fortsatt igjen et stykke til sitt aller beste.
Dest 4: God og solid kamp fra unggutten. Blir bare bedre og bedre.
Araujo 4: Sterk kamp igjen fra Araujo. Rask, sterk i dueller og leser spillet bra. Et meget stort stoppertalent.
Mingueza 3: Er også oftest solid, men synes Araujo leverer bedre i både dueller og med ball. Er dog naturlig hvis man ser på erfaring.
Alba 5 BB: Meget god kamp fra backen. Opp og ned venstrekanten som en duracellkanin og kroner opptreden med en flott scoring. Mange gode overlapp, deriblant på de Jong sin scoring. Budweiser «King of the Match».
Busquets 3: En okay kamp fra blekkspruten. Stopper noen viktige angrep men spiller også noen rare pasninger ved tider.
de Jong 5: En svært god kamp av nederlenderen. Får også med seg en scoring i dag noe som er sjeldent for han. Må fortsette sånn!
Messi 4: God kamp fra magikeren men ikke noe ekstraordinært etter hans standard. Svært viktig i oppbygningen til nesten samtlige farlige angrep.
Griezmann 3: Noen ganger virker det rett og slett som at franskmannen er immun mot å score.
Pedri 5: Liker svært godt det jeg ser fra unggutten. Gjør mye bra og riktig. Lå opprinnelig på en sterk 4’er, men løpet og redningen på slutten gjør at han blir vippet opp til 5’er.
Braithwaite 2: Jobber mye for laget og har et par gode involveringer, men ellers var det mye dårlig fra dansken. Merkelig at han ikke ble byttet ut.
Innbyttere:
Trincão 3: Er uredd med ball og prøver å skape ting. Gjør dog mye rart og roter mye. Ikke hans beste innhopp.
Aleñá 3: Dårlig innhopp. Gjør noen skrekkelige taklinger og er heller ikke god med ball. Kommer nok ikke noe særlig nærmere startelleveren etter dette.
Pjanic NA: For lite spilletid.
Lenglet NA: For lite spilletid.