Barcelona stanget lenge, men fikk til slutt scoringen som gjorde at alle tre poengene ble igjen i Barcelona.

KAMPFAKTA

FC Barcelona 1-0 Levante UD
76′ 1-0 Messi (de Jong)
Gule kort: De jong, Braithwaite (Barcelona), Vukcevic (Levante)
Barcelona tok kontrollen fra start og skapte flere sjanser uten av de klarte å få av gåre noen veldig gode avslutninger. Griezmann hadde to gode sjanser, mens Lenglet bommet på åpent mål i den første omgangen. Levante hadde også en veldig stor sjanse, men også de avsluttet rett på keeper.
Til tross for flere muligheter og kontroll på banespillet var det ikke det helt store over hva Barca presterte, men det positivet var at det ble skapt flere muligheter til å score.

Formasjonsbytte?

Interessant i andreomgang var det da Busquets ble byttet ut til fordel for Pedri. Det så ut til at laget la seg mer i en 4-3-3 formasjon der Frenkie de Jong tok over som pivot. Det så ut til å fungere bedre. Om det var på grunn av formasjonsbytte eller egenskapene til Pedri kan man diskutere. Uansett fikk vi se de Jong som brøt og tok med seg ballen frem i banen før han spilte igjennom Messi som satte 1-0 kontant i lengste. Barcelona kunne ha scoret flere mål både før og etter scoringen, men svake pasninger og avslutninger nærme målet gjorde at det kun ble med den ene scoringen i kveld.

Vurderinger

Ter Stegen 4: Blir stående og legger hånda der avslutningen kommer tidlig i kampen. Tar det han skal ta.
Dest 3: Prøver seg med driblinger et par ganger uten at det blir noe ut av det. Fortsatt litt manglende samspill med medspillerne, så får vi håpe det kommer etter hvert.
Araujo 4: Solid når han blir satt på prøve.
Lenglet 3: Er også oftest solid, men blir for enkelt dratt ut av posisjonen sin et par ganger. Kunne endt med et baklengs på grunn av det, og franskmannen burde også ha scoret et mål i dag.
Alba 4: Spiller mer defensivt i andreomgang og fremstår da også mer trygg. Rydder opp som sistemann et par ganger og spiller en god kamp.
Busquets 2: Det har ikke fungert for Busquets denne sesongen. Det går litt tregt og vi får se hvor mye mer dynamisk midtbanen blir når de Jong får ta over sentralt på egenhånd.
De Jong 4 BB: Sesongbeste av Frenkie! Han har slitt i det siste, men i dag viser han hva han kan. Bryter ofte foran motstander og setter fart fremover forbi pressledd. Bidrar også en del offensivt og slår assisten på scoringen.
Coutinho 2: Burde vel kanskje slutte å spille Coutinho på venstrekant nå? Klarer ikke å dra av spillere og bommer på skuddene.
Griezmann 3: Virker litt mer komfortabel med plasseringen sin i forhold til Messi, men er ikke så mye med i selve spillet. Burde nok hatt minst en scoring i dag, så man kan kanskje trekke han enda mer i vurderingen?
Messi 4: Mye bom og ballmist, men så er han også den eneste som skaper noe fremover store deler av kampen. Blir avgjørende med en bra scoring.
Braithwaite 2: Er viktig som en brikke i laget, men bidrar med veldig lite hva gjelder kvalitet. Mister ballen enkelt og slår dårlige pasninger. Får stå alene på fem meter på en corner men header utenfor.
Innbyttere:
Pedri 4: Har i en ung alder rukket å bli en spiller som må starte. Samspillet med Messi er bedre enn hos de andre og bidrar med energi og god teknikk.
Trincao 2: Ser ut til å slite med tempoet. Klarer ikke dra seg forbi motspillere og ikke rask nok til å bli spilt i bakrom. Gjør ingenting etter at han kommer på.
Umtiti NA: Hyggelig å se midtstopperen få noen minutter, men spiller for lite for karakter.