Etter å ha hvilt litt spillere i midtuken er det en sterk tropp som reiser til nyopprykkede Cádiz.
Laget fra Andalucía overrasket flere i starten av sesongen med gode resultater. Det ble blant annet en 1-0 seier da de gjestet Santiago Bernabeu. De gode resultatene har dog stoppet litt opp i det siste, og det har blitt to tap og en uavgjort på de siste tre kampene. De to tapene har på sin side kommet mot Real Sociedad og Atlético Madrid, mens de spilte uavgjort i forrige runde mot et 10-manns Elche.
Barcelona ligger på plassen bak Cádiz på tabellen (6. og 7.) etter en skuffende seriestart. Til tross for to kamper mindre spilt enn mange de andre er det fortsatt ni poeng opp til Atlético som har like mange kamper spilt på andreplassen. Barcelona har to seire og ett tap på sine tre siste kamper i La Liga.

Lagnyheter

De gode nyhetene for Barcelona er at Araujo har fått det grønne lyset fra legene og er med i troppen. Det samme gjelder Messi, Pedri og Coutinho som alle ble hvilt i midtuken. Det gjør at Koeman har tatt med seg følgene tropp til bortekampen: Ter Stegen, Dest, Araujo, Sergio, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, Dembélé, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, de Jong, Junior, Iñaki Peña og Mingueza.
Piqué, Ansu, Umtiti og Roberto er fortsatt ute.
For hjemmelaget er det også noen som mangler. Jose Marí, Juan Cala og Luismi Quezada er ute mens Álvaro Negredo er usikker og vil nok uansett ikke starte kampen om han blir klar.
Målpoengene til Cádiz har ofte kommet fra Negredo denne sesongen. Spissen er delt toppscorer sammen med Sánchez på to mål i serien, mens Negredo også er spilleren med flest assist med sine tre.
For Barcelona har Messi (og Ansu) fire mål, med Jordi Alba på tre assist.

Lenge siden

Her pleier vi å ha «siste fem» møter mellom lagene, men vi må helt tilbake til sesongen 2005/06 sist lagene møttes. Da endte det med at Cádiz rykket ned og Barcelona vant også begge møtene. 1-0 hjemme og 1-3 borte, med spillere som Ronaldinho, Eto’o og Guily på måltavla. Det er altså en god stund siden Barcelona sist reiste til Cádiz.
Hvem: Cádiz CF – FC Barcelona.
Hva: La Liga, runde 12.
Hvor: Nuevo Estadio Ramon de Carranza, Cádiz, Spania.
Når: Lørdag 5. desember 20202. Kl: 21:00.