Det tok litt tid før feiringen til FC Barcelonas 121-årsdag begynte, men tidvis godt spill, en rakett fra Griezmann og Messi-magi sikret klubben en god bursdag.
FC Barcelona 4-0 CA Osasuna

KAMPFAKTA

29′ 1-0 Braithwaite
42′ 2-0 Griezmann
57′ 3-0 Coutinho (Griezmann)
75′ 4-0 Messi (Trincao)
Gule kort:
Messi
Den første omgangen startet litt trått med et par enkle balltap og lite offensivt spill. Etter ca 10 minutter spilte Messi strålende gjennom til Griezmann, som rundet keeper og fra veldig skrå vinkel fant han Coutinho foran mål. Brassen klarte ikke å få ballen forbi Osasuna-forsvarerne som sto på strek. Etter dette var det god kontroll fra Barcelonas side og det var flere ganger Barca vartet opp med gode kombinasjoner, som ble stoppet i siste liten av gjestene.
Den første scoringen skulle komme fra dansk hold. Martin Braithwaite scoret to i midtuken og fortsetter målformen. Dansken fikk kranglet ballen over streken og scoret med kneet/låret etter et godt angrep. Også mål nummer to kom etter et veldig fint angrep. Ballen endte opp ute hos Alba som ikke fant noen medspillere med sitt innlegg, men klareringen var dårlig og Griezmann fikk muligheten på volley fra 18 meter og banket til. Så hardt at Osasuna-keeper Herrera aldri fikk opp armene. 2-0 til pause etter en godt gjennomført omgang.

Mer av det samme

Den andre omgangen fortsatte i det samme sporet og det tok ikke lang tid før kampen var punktert. Griezmann vant ballen høyt i banen og det endte med at Coutinho spilte gjennom Braithwaite, som med et dårlig touch gjorde at Osasuna fikk taklet ballen bort. Heldigvis for Barca sto Griezmann der og spilte ballen inn til Coutinho som scoret på åpent mål. Etter scoringen ble det gjort en del bytter og kampen åpnet litt opp. Osasuna burde ha scoret, men traff stolpen. Og tar du ikke sjansene dine blir du straffet. Barcelona gikk rett i angrep og Dembélé scoret, men målet ble annulert for en offside på Trincao i trekket før. Bare noen minutter senere var det klart for Messi-magi. Dro av et par spillere og banket ballen tilbake i lengste hjørnet. Et strålende mål, og en fin feiring med nummer 10 Newell’s Old Boys-trøye. En hyllest til Diego Maradona. Barcelona hadde flere gode muligheter på slutten av kampen uten av de klarte å score det femte.

Vurderinger

Ter Stegen 4: Tar det han skal ta, og hvis vi teller de redningene han gjør da Osasuna-spillerne var i offsideposisjon får han høyere karakter. Sikrere i pasningsspillet i dag enn han har vært tidligere i sesongen også.
Dest 4: Var usikker før kampen men viser at den hpøyrebackplassen nå er hans. Solid defensivt og bidrar offensivt.
Mingueza 4: Nok en solid kamp av B-lagsspilleren. Bryter foran, vinner dueller og spiller av press på en måte som ligner en rutinert stopper. Litt enkel motstand i de to første kampene hans, men dette ser lovende ut.
Lenglet 4: Spiller en solid kamp og lar ikke Osasuna komme til så mye. Må dessverre gå av med et overtråkk. Det siste vi trengte var vel enda en skadet midtstopper.
Alba 4: Hadde backen hatt en bedre venstrefot kunne det blitt flere målpoeng her. Løper utrettelig og holder bredden i angrep.
De Jong 4: God i utspillingsfasen og må også i dag steppe inn som midtstopper etter at Lenglet blir skadet.
Pedri 3: Blir noe overraskende satt inn som makkeren til Frenkie de Jong i dag. Mister ballen veldig enkelt på egen banehalvdel tidlig i kampen et par ganger, men tar seg opp. Jobber hardt og viser sin modenhet i en ny rolle. Blir tatt av i pausen.
Griezmann 5: Veldig god kamp av franskammen. Jobber hardt, beveger seg godt og noterer seg for scoring og assist. Noe av hans beste i en Barcelona-drakt.
Coutinho 3: Lå an til en «2», men viser seg mer frem etter pause. Ønsker å være med i spillet men får det ikke helt til. Kunne fint hatt to mål i dag
Messi 5 BB: Skal han ha «6» her mon tro? Har lagt standarden så høyt at vi vet han kan mer, men en fantastisk kamp av argentineren. Spiller quarterback i førsteomgang og prikker langpasninger som bare han kan. Får seg et flott spillemål som kanskje kan være med på å løsne problemene han har hatt foran mål denne sesongen.
Braithwaite 4: Er ikke den beste spissen i verden, men viser igjen hvor viktig han kan være for dette laget. Binder opp midtstopperne og skaper enklere arbeidsforhold for de andre. Får med seg en skikkelig «9er scoring» også.
Busquets 4: Kommer inn etter pause for Pedri med mer rutine. Gjør som vanlig og skaper trygghet i trange situasjoner.
Dembélé 4: Kommer inn med 30 minutter igjen for Coutinho og ser farlig ut på venstrekanten. Setter inn en scoring som ble annulert men ser farligere ut enn Coutinho.
Firpo 4: Kommer inn på høyrebacken for Dest etter 60 minutter. Vinner noen dueller og spiller fint sammen med Trincao på høyresiden.
Trincao 5: Får 30 minutter på høyrekanten og leverer veldig gode minutter. Drar av spillere, finner medspillere i gode posisjoner og er ikke langt unna både scoring og assist. Ser også ut til å ha en fin link med Messi som gjør at de to skapte flere farligheter på tampen.
Alena 4: Dessverre, får vi si, kommer han inn for en skadet Lenglet. Kommer altså inn foran Pjanic etter en god kamp i midtuken. Rekker ikke å vise så mye i denne kampen men jobber hardt og kommer seg ned og hjelper et skadeskutt forsvar flere ganger.