Etter en godt gjennomført Champions Leage-kamp på tirsdag må Barcelona flytte fokus tilbake til La Liga, hvor de knapt har råd til å miste flere poeng.
Denne uken Barcelona har fått en så lang pause en storklubb kan forvente, med kamper på tirsdag og søndag. I tillegg lot Koeman nøkkelspillere som Messi, Frenkie og Sergio slippe å ta turen til Kiev. Nå må Barclona kapitalisere på hvilen, da de knapt har råd til å tape poeng dersom man skal kjempe om La Liga. Laget ligger tolv poeng bak Sociedad på tabelltopp (spilt to kamper mer), ni poeng bak Atlético på andreplass (like mange kamper spilt) og seks poeng bak Madrid (fjerdeplass, en kamp mer spilt).
Sist Osasuna kom på besøk på Camp Nou, for kun fire måneder siden, tok laget fra Pamplona alle tre poengene, og det var en av flere kamper etter koronapausen hvor Barcelona tapte poeng i tittelkampen. Før kampen ligger Osasuna på 14. plass, plassen bak Barcelona som har en kamp mindre spilt. Med tre seire, to uavgjort og fire tap (8-9 i målforskjell) har Osasuna tre poeng ned til nedrykk.

Lagnyheter

Messi og Frenkie er tilbake i troppen etter å ha vært hjemme mot Dynamo på tirsdag. Sergio fikk også grønt lys fra klubblegen i dag, lørdag. Sergiño Dest har hatt problemer med det ene beinet sitt, men Koeman bekreftet at det ikke er alvorlig, og at Dest kan spille dersom det ikke er en skaderisiko. Av B-lagsspillere er keeper Iñaki Peña med i troppen, og Oscar Mingueza starter trolig i midtforsvaret sammen med Lenglet.


Målpoengledere
Det er Ansu (4) som er toppscorer i La Liga for Barcelona, men i troppen er det Messi som har flest mål med sine tre scoringer. Jordi Alba står for flest assist, også med tre.
Rubén García er den eneste Osasuna-spilleren som har scoret to eller flere mål, og har også én målgivende, noe som også er best i laget (delt med seks andre).

Siste fem

Osasuna er vanligvis en motstander Barcelona liker å spille mot, men i fjor tok laget fra Pamplona fire av seks poeng, og det er en trend katalanerne må snu i morgen.
Barcelona – Osasuna: 1-2
Osasuna – Barcelona: 2-2
Barcelona – Osasuna: 7-1
Osasuna – Barcelona: 0-3
Barcelona – Osasuna: 7-0

Kampfakta

Hvem: FC Barcelona – CA Osasuna
Hva: La Liga, runde 11.
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Søndag, 29 november kl: 14.00.