Et tafatt Barcelona mot et grusomt velorganisert Atleti kunne nesten bare ende på én måte.

ATLÉTICO MADRID 1 – 0 FC BARCELONA

Kampfakta
45+3′, 1–0 ved Yannick Carrasco
Kort:
Atlético – Koke, Carrasco, Savic, Giménez
Barcelona –

Første La Liga-seier over Barça for Simeone

Vertene er farlig frempå ved Saúl allerede etter fem minutter spilt, men ter Stegen avverger spanjolens langskudd. Etter elleve minutter dunker Marcos Llorente ballen i tverrliggeren fra skrått hold etter å ha blitt spilt gjennom. Etter det skjer det fint lite frem til smeller i det siste tillagte minuttet i første omgang. Piqué mister ballen omtrent ved midtbanen og Carrasco har klar bane fra midtbanen frem til Barça-målet foruten om en utrusende ter Stegen på omtrent 30 meter (!) fra eget mål. Belgieren klarer å dytte den mellom beina på tyskeren og dermed kan Carrasco enkelt sette inn kampens første mål.
Barcelona klarer ikke å levere noen ordentlig sluttspurt i andreomgang, og Atleti er grusomt velorganisert defensivt. Foruten om et par krampaktige forsøk, skjer det ikke stort annet i de siste 45 minuttene. Hjemmelaget tar tre velfortjente poeng. Koeman blir også den første Barça-manageren som må se seg slått av Diego Simeone i La Liga.

Vurderingene

Ter Stegen 1:
Snodig utrusning fra ter Stegen som gjør at Carrasco kan trille ballen i åpent mål. Kan sies å være maks uheldig når han først er langt ute, men må likevel ta mye av målet på sin kappe.
Roberto 3:
Roberto spiller for så vidt en brukbar kamp på høyreback og senere midtbane da de Jong må vikariere som stopper. Har ikke særlig mye å bidra med offensivt, men har for det meste kontroll defensivt.
Piqué 2:
Geri har et par gode involveringer innledningsvis i kampen. Mister imidlertid ballen i forkant av 1–0-målet etter en svak touch, noe som muliggjør gjennomspillet til Carrasco. Må dessverre ut etter timen spilt med det som ser ut til å være en stygg kneskade.
Lenglet 3:
Hjemmelaget skaper et par farlige sjanser i førsteomgang ved gjennomspill på Lenglets side, selv om franskmannen ikke kan klandres direkte. Stopperen kommer til to store muligheter på hodet i starten av andreomgang uten at han klarer omsette noe av dem. Har et par defensive avvergelser av Atleti-angrep i andreomgang som ellers fort kunne endt i baklengsmål.
Alba 3:
Alba sender et par truende pasninger i siste tredjedel, men blir mindre involvert utover i kampen. Har for det meste kontroll defensivt.
Pjanic 3:
Bosnieren posisjonerer seg smart og gjør mye klokt med ball. Blir til tider litt for passiv med ball og burde muligens vært enda mer direkte ved et par anledninger.
De Jong 4:
De Jong er en av dem som kan forlate Wanda Metropolitano med hevet hode. I likhet med Pjanic er han god med ball og tør samtidig å utfordre motspillere der det passer. Blir omplassert til stopperplass med en halvtime igjen å spille og gjør sine saker bra der også.
Dembélé 3:
Tidlig i kampen var franskmannen livlig på høyrekanten og det så ut til at franskmannen skulle fortsette den gode formen fra før landslagspausen. Blir i stor grad nøytralisert etter hvert og klarer ikke å utrette noe, muligens som følge av smellen han pådro seg i mot slutten av førsteomgang.
Messi 3:
Messi sprudler ikke akkurat etter å ha reist kloden rundt og spilt to tøffe landskamper på en knapp uke. Klarer ikke å utrette noe stort med ball i beina og blir lite involvert i lange strekk av kampen. Hjelper ikke at han blir spilt opp i håpløse posisjoner.
Pedri 2:
Blir plassert på venstrekanten for å fylle tomrommet etter Fati. Sliter tydelig med å finne seg til rette og virker generelt utilpass i posisjonen.
Griezmann 2:
Foruten om to halvsjanser innledningsvis, er det dessverre ikke særlig mye å skrive hjem om for Griezmann denne gangen heller. Plasserer seg slik at det er vanskelig å utrette noe av betydning, og truer heller ikke inn bak.

Innbyttere:

Coutinho 2:
Første kamp tilbake fra skade, men makter ikke å utrette nevneverdig.
Dest 2:
Amerikaneren er ikke like skarp som i tidligere kamper og blir lite involvert.
Trincão N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Braithwaite N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Er du enig i vurderingene? Diskutér!