Etter det som føles ut som en lang og unødvendig landslagspause er det klart for klubbfotball igjen, og med det en skikkelig storkamp.
Atlético og Barcelona er to av fire lag som har spilt syv kamper så langt denne sesongen (dette skulle vært kamp nr. 10), men det har ikke stoppet laget fra hovedstaden fra å ligge i toppen av tabellen. Med fem seire og to uavgjorte ligger Atlético på tredjeplass i La Liga, tre poeng bak serieleder Real Sociedad og er ligaens eneste ubeseirede lag.
Det kommer kanskje heller ikke som noen overraskelse at Los Rojiblancos er ligaens gjerrigste lag. På sine syv kamper har Simeones menn sluppet inn kun to mål, mens det overraskende er at de også har scoret 17 mål. Det er to mer enn hva Barca har klart, mens våre gutter har også sluppet inn flere med sine åtte baklengs på de første syv. Da Atlético har vunnet fem kamper, har Barcelona vunnet tre, to uavgjorte og to tap.
Nå kan det også nevnes at Barcelona har hatt et noe tøffere kampprogram i starten av sesongen. Barcelona slo Villarreal 4-0, mens dette var den soleklart tøffeste kampen Atlético har hatt i La Liga så langt, og tok med seg 0-0 fra oppgjøret mot den gule ubåten, og var også heldige som ikke tapte den kampen.

Lagnyheter

I landslagspausen har spillere plukket opp både skader og corona-viruset. For Barcelonas del var det Sergio Busquets som kom hjem igjen med skade som setter han ut av spill i en liten periode. Det betyr at midtbanespilleren setter seg på listen sammen med Ansu, Araújo og Umtiti av spillere som er ute. Coutinho har fått det grønne lyset for spill igjen og er med i troppen. Noen B-lagsspillere har derfor blitt tatt med i 21-mannstroppen, som gjør at troppen ser slik ut: Ter Stegen, Dest, Piqué, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Junior, O. Mingueza og Arnau Tenas.
For Atlético Madrid var det viruset som traff laget. Både Luis Suárez og Lucas Torreira ble testet positivt mens de var på landslagsoppdrag og går glipp av kampen. Det betyr at vi ikke får se Suárez mot gamle lagkamerater. Sime Vrsaljko og Héctor Herrera er ute med skader mens Stefan Savic, Diego Costa og Vitolo alle er usikre foran kampen. Verdt å ta med seg er også at Geoffrey Kondogbia forventes å starte etter at Atlético fikk lov å hente en erstatter for Partey etter at overgangsvinduet stengte.
Målpoengledere
Det er Ansu (4) som er toppscorer i La Liga for Barcelona, men i troppen er det Messi som har flest mål med sine tre scoringer. Jordi Alba står for flest assist, også med tre.
Atlético Madrid mister scoringer med Suárez ute. Han har scoret fem mål i La Liga denne sesongen, og det samme har Joao Félix. Angel Correa har flest assist for Madrid-laget med sine fire.

Siste fem

Over de siste fem oppgjørene mellom lagene har det vært veldig jevnspilt. Målforskjellen over de fem gir oss 8-6 fordel Barcelona. Et snitt på 2.8 mål pr kamp.
Barcelona – Atlético Madrid: 2-2
Barcelona – Atlético Madrid: 2-3
Atlético Madrid – Barcelona: 0-1
Barcelona – Atlético Madrid: 2-0
Atlético Madrid – Barcelona: 1-1
Dommer under morgendagens storkamp vil være Munera Montero. En liten fun fact å ta med seg er at på de siste fem årene har Barcelona hatt Montero som kampleder i 12 kamper, der 11 har endt med seier og én uavgjort.
Hvem: Atlétcio Madrid – FC Barcelona.
Hva: La Liga, runde 10.
Hvor: Wanda Metropolitano, Madrid.
Når: Lørdag, 21 november kl: 21.00.