Etter et tidlig mål fra hvert av lagene, var det et straffespark som skulle vise seg å være avgjørende.

FC BARCELONA 1 – 3 REAL MADRID CF

Kampfakta
5′, 0–1 ved Federico Valverde (Benzema)
8′, 1–1 ved Ansu Fati (Alba)
63′, 1–2 ved Sergio Ramos (straffe)
90′, 1–3 ved Luka Modric (Rodrygo)
Kort:
Barcelona – Lenglet, Alba, Messi
Real Madrid – Casemiro, Nacho

Skjebnesvangert straffespark etter pangåpning

Det viste seg å være gjestene fra hovedstaden som pangåpnet kalenderårets siste El Clásico. Valverde blir spilt gjennom av Benzema, uten særlig motstand fra noen Barcelona-spillere. Spanjolen dunker den kontant til høyre for Neto, og det står det 0–1. Like etter smeller det imidlertid den andre veien. Messi spiller Alba gjennom med en høy ball, sistnevnte slår den hardt langs bakken foran mål og Fati styrer ballen i det lengste hjørnet. Måltavlen på Camp Nou viser dermed 1–1 før 10 minutter er spilt! Etter halvspilt omgang er det Messi som kommer alene med keeper – etter å ha rundlurt Ramos – men Courtois varter opp med en solid redning.
Det er Barcelona som starter andreomgangen best, men i etter om lag en time spilt tar Lenglet et godt tak i trøyen til Ramos innenfor egen sekstenmeter. Dommer Martinez Munuera tar en liten titt på VAR-skjermen før han peker på ellevemeteren. Bortelagets kaptein tar straffen selv og setter den til høyre for Neto som er nære ved å få en hånd på ballen. Barça klarer ikke å skape noe nevneverdig den siste halvtimen, og Luka Modric punkterer kampen i siste ordinære spilleminutt.

Vurderingene

Neto 4 (BB):
Brasilianeren leverer en svært god forestilling. Er for det meste sikker med ball i beina og har også flere feberredninger. Nære ved å ta straffen.
Dest 4:
Nysigneringen får endelig prøve seg på høyrebacken og leverer utvilsomt en godkjent opptreden. Ser nesten ut som han spiller sin fjortende El Clásico.
Piqué 2:
Geri er dessverre helt ute å kjøre på det første målet. Støter unødvendig på Benzema i stedet for å sikre bakrommet, noe som gjør at Valverde komfortabelt kan spasere gjennom. Har et par viktige blokkeringer, men også mange slurvete involveringer.
Lenglet 2:
Selv om franskmannen ellers spiller en brukbar kamp, lager han et særdeles unødvendig straffespark som blir helt avgjørende for kampens utfall.
Alba 3:
Veteranen er tilbake fra skade og leverer en grei kamp. Er svært delaktig i det offensive spillet tidlig i kampen og noterer seg for en nydelig målgivende pasning.
Busquets 1:
Busi klarer dessverre ikke å henge med på kampens tempo i det hele tatt. Mister ballen ved flere anledninger som følge av treg ballbehandling eller manglende orientering. Har også altfor mange feilpasninger.
De Jong 3:
En respektabel kamp av nederlenderen. Bruker muligens litt mye tid med ball til tider, men er likevel viktig i mye av det Barcelona foretar seg fremover i banen. Blir for ubesluttsom i en del tilfeller.
Pedri 2:
Virker ikke helt bekvem i rollen han er tildelt og ender ofte opp med å bevege seg inn sentralt. Sliter defensivt, noe som gjør at laget ofte havner i undertall på høyresiden. Blir nesten helt usynlig i andreomgang.
Messi 3:
Nydelig pasning til Alba i forkant av utligningen. Burde muligens fått mer ut av sjansen alene med Courtois. Blir betydelig mindre involvert i andre halvdel av kampen og makter dessverre ikke å utgjøre noen forskjell.
Coutinho 2:
Blir veldig lite involvert i store deler av kampen. Får en god mulighet på hodet i starten av andreomgang, men brasilianeren er ikke akkurat kjent for side headinger. Har en god del unødvendige feilpasninger og balltap, og klarer ikke å sette sitt preg på kampen.
Fati 3:
17-åringen er igjen på rett sted til rett tid. Varter opp med en nydelig avslutning med bredsiden som nok ser betydelig lettere ut enn det den faktisk er. I likhet med flere andre blir er han mindre delaktig i de siste 45 minuttene.

Innbyttere:

Dembélé N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Trincão N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Griezmann N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Braithwaite N/A:
For lite spilletid til å vurderes.
Er du enig i vurderingene? Diskutér!