Foran sesongens første El Clásico kommer begge lag inn til oppgjøret etter et skuffende tap i serien, der begge har sett svake ut.

Keeper:

Neto – Courtois
Med Neto har Barcelona sluppet til veldig lite i La Liga. På fire kamper har Neto fått åtte skudd på mål, der han har reddet seks av dem. For Courtois og Real Madrid har belgieren møtt hele 19 skudd på mål iløpet av fem kamper. Han har reddet 16, noe som gjør at Madrid har sluppet inn tre mål, mens Barcelona har måtte se to skudd gå i nettmaskene. Keeperne har ganske lik redningsprosent, med Neto litt over Courtois. Selv om dette ser bra ut for Neto og Barcelona er det nok Courtois som går seirende ut av denne duellen. Sisteskansen til Madrid har over en lengre periode nå vært en av verdens beste keepere.

Forsvar:

Roberto, Piqué, Lenglet, Dest – Nacho, Varane, Ramos, Mendy
Her er det flere spørsmålstegn. For Barcelona blir det spennende å se om Dest fortsetter på venstrebacken, eller om Firpo skal få tillit. Alba jobber visst hardt for å komme tilbake i tide til kampen, men det er ikke trolig at han rekker det. For Real Madrid er Ramos ute i CL i midtuken og det er ikke sikkert han er tilbake før lørdag. Mens på venstrebacken til Madrid vet man heller ikke helt hva man skal forvente, men ting tyder kanskje på at Mendy får sjansen. Høyreback Carvajal er ute med skade og Nacho eller Odriozola forventes å ta plassen.
Som skrevet over for keeperne, så har Madrid sluppet til flere sjanser enn Barcelona i starten av sesongen. Madrid slipper til 10.9 skudd pr kamp, mot Barcelona sine 8.9. I tillegg har 19 skudd mot Madrid gått på mål og tvunget frem en redning eller gått i mål. Barcelona gjør en betraktelig bedre jobb i å begrense gode sjanser imot denne sesongen, selv om det ser dårlig ut til tider. Selv med Ramos på banen har Barcelona hatt det beste forsvaret denne sesongen av de to lagene. Det er faktisk ingen som slipper til færre sjanser enn Barcelona i La Liga så langt. Hvis både Carvajal og Ramos er ute ser det tøft ut for Madrid. Barcelona vinner forsvarsdelen.

Midtbane

Busquets, Frenkie de Jong, Coutinho – Casemiro, Modric, Kroos/Valverde
Også her kan det komme en og annen overraskelse, men det blir vel den konstellasjonen vi har blitt vant til å se denne sesongen. Det skal nevnes at Pjanic spilte en god kamp i midtuka, men han skal vel ikke komme rett inn på midtbanen i El Clásico. For Madrid kan det bli spennende å se om de kommer med de fire fra start, eller om en av dem blir på benken for en angrepsspiller.
Barcelona har så langt litt bedre pasningsprosent, men Madrid spiller oftere lengre baller. Madrid er det laget i La Liga som spiller flest progressive pasninger pr kamp, mens Barcelona ligger omtrent midt på tabellen i den kategorien. Det forteller en historie om en Madrid-midtbane som spiller mer direkte enn Barca sin. Det kan fort ende med at laget som vinner midtbaneduellen også vinner kampen på lørdag. Det er jevnt og Kroos/Modric er ikke lenger det de en gang var, men de er fortsatt veldig gode. En knepen seier til Madrid her, på papiret, før kampen er spilt.

Angrep

Ansu, Griemann(?), Messi – Vinicius, Benzema, Isco/Asensio(?)
Madrid mangler, som de ofte har gjort, Eden Hazard. Det gjør at vi rett og slett kan si at Barcelona vinner denne kategorien rett ut. Madrid skaper mye sjanser og leder La Liga i antall skudd pr kamp, men statistikken over hvor mange av de skuddsjansene som faktisk er målsjanser havner de lenger ned. Barcelona gjør en målsjanse-handling i snitt 2.75 ganger pr kamp, mens Madrid gjør det bare én gang pr 90 minutter. Laget fra hovedstaden har tre skudd på mål pr 90, mens Barcelona leder La Liga med 4.5 skudd på mål pr kamp. Da kommer det overraskende at Madrid har høyere xG (expected goals) enn hva Barcelona har. Noe som viser at Madrid skaper gode langskudd fra midtbanespillerne sine og kommer ofte til disse skuddene. Barcelona ser vi er avhengige av Ansu Fati som har vært Barcelonas mest målfarlige spiller denne sesongen, men Messi skaper mye og med disse to er det en klar fordel Barcelona i angrepet.