Barcelona virket ikke å være skrudd på i helgens kamp mot Getafe. Bruker Koeman morgendagens Champions League-kamp til å finne formen eller rotere?
Tilbake fra landslagspause og tilbake til realiteten i toppfotball. Barcelona har nettopp tapt en kamp de skulle vinne etter en landslagspause. I morgen venter en mye svakere motstander i Champions League og på lørdag venter Real Madrid. Ideelt sett hviler man noen sentrale spillere for å ha friske bein til den viktigste kampen i sesongen på lørdag. Men om man avgir poeng hjemme i Champions League kan det påvirke selvtilliten før storkampen. Det er nå vi får lære Koeman å kjenne som trener, og se hvordan han prioriterer, i en klubb der kampene kommer tett som haggel.

Ukjent motstander

I en relativt tøff gruppe med Juventus og Dynamo Kyiv er Ferencváros den desidert mest ukjente motstander for de fleste — og derfor antatt svakest. Laget spiller kampene sine i Distrikt 9 i Budapest, og er regjerende mester i Ungarn etter å ha vunnet hjemlig liga med imponerende 13 poeng. Noen kjenner kanskje igjen navnet ettersom lagets siste hinder på vei til Champions League var vår egen seriemester Molde FK.
I det ungarske laget finner vi dog noen kjente navn. Tidligere Stabæk- og Ålesund-spiller Frank Boli er i laget etter å ha byttet ut Bærum med Budapest i 2019. En annen ving er Norsk-Kenyanske Tokmac Nguen som i tillegg til å ha vært en del av Strømsgodset fra 2011 til 2019 også har to landskamper for Norge på aldersbestemt nivå.
Boli, Nguen og co. har startet den nye sesongen der de slapp, og står med fire seire og ett uavgjort på sine fem første kamper, og leder hjemlig liga selv om alle andre har spilt både en og to kamper flere.

Potensielle debutanter

I morgen kan flere spillere få sin debut i Champions League. Trincao har tidligere spilt i Europa men da i Europa League for Braga. Debuten fikk han i desember i fjor. Riki Puig satt på benken i alle Champions League-kampene etter koronapausen, men fikk aldri spilletid. Heller ikke Braithwaite fikk spilletid da han ikke kunne registreres etter den sene overgangen da Dembélé ble skadet. Pedri og Araújo er de to siste potensielle debutantene i troppen.
Når det gjelder Sergiño Dest og Miralem Pjanic har begge disse spilt Champions League tidligere, men kan få sin første kamp i turneringen som Barcelona-spillere.
Hvem: FC Barcelona – Ferencváros TC
Hva: Champions League gruppe G, kamp 1
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Tirsdag 20. oktober kl. 21.00