Historisk sett har Barcelona ofte fått det tøft på Balaídos og med vind og regn var scenen satt for et vanskelig oppgjør.

RC Celta de Vigo 0 – 3 FC Barcelona

Kampfakta:
11′ 0-1 Ansu Fati (Coutinho)
50′ 0-2 Selvmål (Messi)
90+4′ 0-3 Roberto
Gule kort: Lenglet x2, Piqué, Alba, Busquets (Barcelona) og Aidoo, Araujo, Tapia, Murillo, Beltrán (Celta Vigo)
Rødt kort: Lenglet

Gode, klønete og uheldige

Den første omgangen startet med at Barca tok grep i kampen. Noen gode løp, gode gjenvinninger og fint samarbeid mellom flere av spillerne skulle gi uttelling etter drøye ti minutter. Busquets prøvde å stikke gjennom Messi, men Celta forsvaret stoppet forsøket. Det de derimot ikke klarte å stoppe var da Coutinho fikk ballen og fant Ansu, som ser ut til å ha lært av glansdagene til Eto’o. Ett touch mot mål, før et skudd i steget med utsiden av foten fant nærmeste stolpe. Utsøkt av unggutten.
Derfra var det litt mye rart. Piqué fikk et rødt kort for en felling som sistemann, men en offside omgjorde det. Stoppermakker Lenglet var derimot ikke like heldig. Han fikk et greit gult kort tidlig, men skulle få et meget strengt gult kort rett før pause. Ja, franskmannen var kanskje klønete som holdt armen sin høyt mot Denis Suarez, men noe gult kort var det nok ingen som så for seg, annet enn mannen i gult. Griezmann ble ofret til fordel for Araujo. Dermed var Barca 10 mann de siste 45 minuttene.

God start også i andreomgang

Det tok fem minutter av andreomgangen før Messi virkelig våknet. Magikeren dro av to mann inne i 16-metern før innlegget hans gikk via et Celta-ben og gikk i mål. Messi var farlig flere ganger og satte ballen i mål etter at Coutinho traff stolpen. Dessverre var det vinket for offside. Barcelona kjørte fortsatt kampen og det var ingenting som tydet på at Barca var ti mann. Kampen mistet litt intensitet og Celta kom seg mer med. Nærmeste de kom var en avslutningen som traff oversiden av tverrliggeren. Barcelona tar en veldig fortjent seier og Roberto får æren av å hamre inn det tredje målet på overtid av kampen. En solid gjennomført kamp på en vanskelig bortebane og tre poeng med hjem til Barcelona.

Vurderinger

Neto (4): Tar det han skal ta og gjør ingen feil.
Roberto (2): Fryktelig svak. Bidrar ikke med noe annet enn balltap. Spiller seg ørlite opp i andreomgang, men har svake avleveringer kampen gjennom. Så får han seg en scoring på overtiden med en volley i halv-åpent mål. Selv om han setter den må vi være ærlige med hva han bidrar med kampen sett under ett.
Piqué (4): Må virkelig være sjefen etter at Lenglet får rødt. Slipper ikke Celta til så mye sjanser og virker å ha god kontroll.
Lenglet (2): Selv om han er uheldig som får rødt kort må han ta en del av skylden. Han gir dommer en mulighet med å være litt klønete. Et par litt dårlige pasninger som endte i balltap da han var på banen også, men også noen gode involveringer. Det røde kortet gjør at karakteren blir så dårlig.
Alba (3): Som vanlig en del rart og mye involvert, men klarer ikke å bli avgjørende i noen grad når han er med offensivt.
Busquets (4): Sammen med sin makker på midten legger de seg lavere når motstander har ballen enn hva vi er vant med å se. Hjelper forsvaret godt, men er fortsatt ikke helt på det nivået vi kanskje ønsker at han kan vise igjen. Prøver seg med noen stikkere uten av det fungerer.
De Jong (4): God i samarbeidet med Alba og Ansu. Tar noen løp som spiller av press og jobber godt i det defensive. Har fortsatt litt å gå på i forhold til formen og dette tror jeg bare blir bedre utover.
Coutinho (5 BB): Spiller gjennom Ansu og får seg nok en assist. Har også et skudd i stolpen og er involvert i det meste som skjer offensivt. Veldig god kamp, igjen, av brassen som endelig får spille sentralt. Blir byttet ut etter 70 minutter.
Griezmann (3): Ser ut til å tilpasse seg i forhold til lagkameratene bedre når han ligger ute til høyre. Gode bevegelser og skaper pasningsmuligheter. Dessverre blir touchet dårlig litt for ofte, noe som ødelegger de gangene han er i god posisjon, og det er kanskje en «2» han skal ha?
Ansu Fati(5): Ser ut som vår absolutt farligste mann i førsteomgang og scorer et veldig fint mål. Går på løp og er bevegelig. Et slit for Celta-forsvaret kampen gjennom. Blir byttet ut med Pedri etter 70 minutter.
Messi (4): Spiller en svak førsteomgang, hvert fall når vi sammenligner med hva vi vet han kan. Spiller seg veldig opp i andreomgang og er involvert i mye. Skaper mål nummer to, skaper også på sett og hvis det tredje. En marginal offside også unna en scoring selv. En veldig sterk «4».
Innbyttere:
Araujo (3): Kom inn rett før pause etter det røde kortet til Lenglet. Gjør seg ikke bort og viser at han kan spille når han trengs.
Trincão (3): Får siste 20 og har muligheten til å vise tempoet og teknikken et par ganger uten å helt få det til. Lite involvert da laget legger seg litt bakpå på tampen.
Pedri (3): Får også siste 20 og jobber hardt. Som Trincão får han ikke muligheten til å vise så mye.