Barcelona tok i kveld imot Nástic de Tarragona til sesongens første treningskamp, der mange fikk prøve seg.

FC BARCELONA 3 – 1 GIMNASTIC DE TARRAGONA

Kampfakta:
6′, 0–1 ved Ousmane Dembélé
17′, 1–1 ved Antoine Griezmann (straffespark)
31′, 1–2 ved Javi Bonilla
51′, 1–3 ved Coutinho (straffespark)

Førsteomgang

Neto – Roberto, Piqué, Lengtet, Alba – Busquets, Aleñá, Pedri – Messi, Griezmann, Dembélé
Barcelona stilte med noe som kunne ligne et slags førstelag (med noen unntak) der Pedri og Aleñá fikk være med. Det var også fint å få se Dembélé igjen etter alle skadene forrige sesong, og det var også franskmannen som satte det første målet i kampen. Etter litt klabb og babb inne i feltet endte ballen i bena på Dembélé som pirket ballen forbi keeper.
Etter målet var det en sjansefattig kamp der Barcelona hadde mye ball, men stanget mot et Nástic som lå lavt. Gjestene lagde mye frispark, og lagde også straffe da de rev ned Piqué på en corner. Den omsatte Griezmann, selv om Messi var på banen. Nástic svarte etter halvtimen da Bonilla fikk stå veldig upresset på ca 20 meter å prikke ballen i lengste. Få sjanser og litt svakt press-spill, for å oppsummere førsteomgangen kjapt. 2-1 til pause.

Andreomgang

Peña – Semedo, Araújo, Cuenca, Firpo – de Jong, Puig, Coutinho – Trincão, Braithwaite, de la Fuente
Hele elleveren ble byttet i pausen og det tok litt tid før samspillet satt, men etter en hands fra Nástic i egen boks fikk Barca nok en straffe. Denne gang var det Coutinho som fikk æren, og økte til 3-1. Debutanten Trincão hadde flere gode involveringer og skulle hatt en soleklar straffe da han driblet seg inn i boksen og ble tatt like etter, men dommer så tydeligvis en annen vei. Portugiseren vartet så opp med en Messi-esque pasning inn i bakrom mot Konrad de la Fuente som satte ballen i mål på volley. Dessverre ble scoringen annulert, noe som så feil ut, og kampen dabbet ut i 3-1.
Ingen stor forestilling fra Barca, men nå er hvert fall laget i gang. Coutinho og Trincão så begge friske ut, så får vi håpe de bygger videre på det. Interessant å ta med seg var at Pedri startet sentralt i banen, med Messi ute til høyre. De to byttet på posisjonene flere ganger mellom seg i førsteomgangen. Litt synd var det at 17 år gamle Ilaix ble sittende på benken.
Suárez og Vidal var vraket til kampen.