En mer helsvart aften skal man lete lenge etter.

FC BARCELONA 2 – 8 BAYERN MÜNCHEN

Kampfakta
4′, 0–1 Thomas Müller (Lewandowski)
7′, 1–1 ved David Alaba (selvmål)
21′, 1–2 ved Ivan Perisic (Gnabry)
27′, 1–3 ved Serge Gnabry (Goretzka)
31′, 1–4 ved Thomas Müller (Kimmich)
57′, 2–4 ved Luis Suárez
45+5′, 2–5 ved Joshua Kimmich (Davies)
45+5′, 2–6 ved Robert Lewandowski (Coutinho)
45+5′, 2–7 ved Philipe Coutinho (Müller)
45+5′, 2–8 ved Philipe Coutinho (Hernández)
Gule/røde kort:
Suárez, Alba, Vidal – Barcelona.
Boateng, Davies, Kimmich – Bayern München

Referat

Det er vanskelig å oppsummere de første minuttene på annet vis en Øyvind Alsaker: Dette er jo nærmest en klassiker før ti minutter er spilt. Da Müller putter på ukonvensjonelt vis etter tre minutter ser det ut til at det kan bli en kveld med stygge sifre. Uventede ting skjer imidlertid i Lisboa. Alba blir spilt gjennom på venstresiden og forsøker å nå en ledig på Suárez, men Alaba presterer å sende den i eget mål. Men hva skal man si om de neste tjue minuttene? Det ser plutselig ut til at det en seniorlag mot et småguttelag. Tankene går umiddelbart til Brasil–Tyskland i 2014. Dermed er stillingen til pause 1–4 i favør tyskerne.
Andre omgang ser ut til å starte bedre. Et nydelig mål av Suárez gjør at Bayern må ut av tredjegiret. Det resulterer i at Alphonso Davies rundlurer Semedo og resten av Barcelona-forsvaret, noe som igjen gjør at Kimmich kan sentre ballen i det åpne målet. For å strø salt i såret kommer Coutinho innpå og scorer to.

Vurderinger

Ter Stegen 1:
Sannsynligvis den dårligste kampen i Barça-trøyen for tyskeren. Virker svært preget og treffer knapt på en eneste pasning i første omgang. Seks baklengsmål hjelper heller ikke, selv om det er flere av dem han strengt tatt ikke kan lastes for.
Semedo 1:
En håpløs kamp av portugiseren. Er grovt feil-posisjonert i et tosifret antall situasjoner og jogger tilbake ved flere anledninger. Blir fullstendig rundlurt av Davies i andre omgang.
Piqué 1:
Er mer eller mindre den eneste som faktisk tar litt ansvar innledningsvis og avverger flere farlige situasjoner. Er imidlertid lite annet å skrive hjem om.
Lenglet 1:
Står totalt plantet i bakken ved flere av målene og havner dermed fullstendig på etterskudd.
Alba 1:
Som de fleste andre i Barcelona-drakt er Alba totalt fraværende. Forsøker offensivt et par ganger og lykkes delvis en håndfull ganger. For det meste totalt fraværende defensivt.
Roberto 1:
Det ser ikke ut til at Semedo og Roberto er ble enig om hvem som skulle spille høyreback i kveldens kamp. Gir fra seg ballen på håpløst vis utallige ganger.
Busquets 1:
Det er ikke noe annet en trist å se Busquets i kveld. En skygge av seg selv og langt over middagshøyden. Blir totalt fraværende i store deler av kampen.
De Jong 1:
En av de få som ser ut til at faktisk ønske å vinne, men likevel ikke en imponerende kamp på noe vis fra nederlenderen.
Vidal 1:
Var stor i kjeften før kampen og angrer nok på det. Bidrar knapt med noe som helst utenom dårlig timede taklinger og klaging på dommeren.
Messi 2:
Prøver iherdig innledningsvis. Etter hvert har han knapt ballen i beina og kan dermed ikke utrette noe særlig. Mister ballen på usedvanlig vis flere ganger.
Suárez 2:
Uruguayaneren er utrolig nok en av Barcelonas beste i dag. Kommer til flere gode sjanser og scorer et nydelig mål. Gjør naturligvis mye rart ellers.