For en gangs skyld er ikke Barcelona favoritter inn mot en fotballkamp.
FC Barcelona har ankommet Lisboa, hvor resten av Champions League spilles ferdig i rent mesterskapsformat. Vinn eller forsvinn. I morgen venter laget som mange holder som favoritter til å vinne hele turneringen: Bayern München.
Bayern har hatt en forrykende sommer etter koronapausen. Først sikret laget en ny Bundesliga-tittel med god margin. Så vant de den tyske cupen. Og forrige lørdag fullførte de jobben de begynte på i mars, og maltrakterte Chelsea 4–1 hjemme, og 7–1 sammenlagt. Laget har faktisk vunnet samtlige kamper de har spilt etter karantenetiden, og går inn mot morgendagens kamp som store favoritter.

Gode og vonde minner

Selv om tyskerne er favoritter, har de nok ikke glemt hvem som venter på motsatt banehalvdel i morgen. Lagene var spådd jevngode da de sist møttes, i semifinalene i 2015. Da vant Barcelona komfortabelt 3–0 hjemme, og cruiset inn til 5–3 sammenlagt i borteoppgjøret. Best huskes målet hvor Messi fikk Boateng til å dette som tømmer, før han chippet det som de fleste holdt som verdens beste keeper på daværende tidspunkt.
Se målet, samt andre kasser mot Bayern i videoen under:

Tyngre gikk det i 2013, da Bayern tok for seg et Barcelona i sin første sesong etter Pep. Tyskerne var best i alle spillets faser og vant først 4–0 hjemme, også 0–3 i Barcelona, på sin vei til trippelen.
Lagene har hatt for vane å møte hverandre når et av de står igjen med en trippel, noe som også skjedde tilbake i 2009, i kvartfinalene. Det var sesongen hvor Pep gjorde sitt inntog som topptrener, og Messi etablerte seg som verdens beste spiller. I kvartfinalene ble nettopp Bayern slått 4–0 hjemme i Barcelona (5–1 sammenlagt).
Og ja, Bayern ligger an til en trippel om de vinner i morgen…

Troppen

Barcelona har med seg samtlige skadefire førstelagspillere. Det inkluderer også Martin Braithwaite, som ikke er spilleberettiget, da han ankom utenfor åpningsvinduet. Han kan derimot registreres dersom en av lagets spillere tester positivt på korona.
En annen som er med er Dembélé, som var den som var skadet lenge nok til at Braithwaite kunne hentes inn. Den unge franskmannen har sett veldig leken og lett ut på trening, og kan med sin fart og teknikk være et fint våpen mot Bayerns raske forsvar.
Fra akademiet finner vi Peña, Puig, Fati, Araújo, Monchu, Mingueza, Konrad, Reis og Jandro.

Seks siste oppgjør

2015:
Bayern — Barcelona 3–2
Barcelona — Bayern 3–0
2013:
Barcelona — Bayern 0–3
Bayern — Barcelona 4–0
2009:
Bayern — Barcelona 1–1
Barcelona — Bayern 4–0
Hvem? FC Barcelona — FC Bayern
Hva? Champions League, kvartfinale
Hvor? Estádio da Luz, Lisboa
Når? Fredag 14. august, kl. 21.00
Hvordan? TV2 Sport 1 / TV2 Sumo / Viaplay