[Alavés 0 – 5 Barcelona] Sesongen endte i hvert fall med en solid prestasjon. Såpass faktisk at målvakt Neto aldri fikk et skudd i mot seg.

Solid og kontrollert

Det var ungdommene som åpnet sterkest for Barcelona. Puig og Fati hadde begge noen gode målsjanser innen de første ti minuttene. Vidal og Messi hadde også noen forsøk på mål, men skuddene gikk i stengene. Messi fikk et frispark i god posisjon, men det forsøket ville heller ikke i nettet. Fati var godt plassert i det 23. minuttet og hamret inn en fin assist fra Messi for å sende bortelaget i ledelsen.
Barcelona økte ledelsen bare noen minutter etter drikkepausen var over. Puig med god kontroll av ballen, gir den til Messi, som spaserer ballen i målet. Rett før pausen meldte Suárez seg også på målfesten etter en god målgivende fra Alba.

Andreomgangen

Innbytter Semedo gjør seg med en gang bemerket med en kanonscoring. Alavés måtte handle raskt om de skulle få noe som helst ut av kampen, men bortelaget ble for sterke. Semedo og Messi videreførte ledelsen og kampen endte 0-5.

Spillervurderinger:

Neto: For lite å gjøre til å få en vurdering.
Alba 2: En målgivende til Suárez og en til Messi, og det var det. Ellers som å spille med en spiller mindre på banen. Statistikken vil si at han hadde en god kamp, men alle som ser kampen kan se at Alba ikke får til noe særlig.
Lenglet 4: En god kamp av franskmannen. Har god kontroll på angrepsspillerne til Alavés. Gir kanskje litt for mye i en duell og skader ankelen. Må byttes ut i starten av andreomgangen.
Araujo 5: God kamp av midtstopperen i kveld. Gjør seg bemerket med rå fysikk. Henger godt med i overgangene og lar seg ikke lett finte ut eller drible forbi.
Roberto 2: Mister ballen ofte. Bidrar ikke noe i angrep heller.
Busquets 4: Veldig solid på midtbanen. Noen smarte pasninger og en solid avvergende jobb hindrer en del overganger for Alavés.
Vidal 4: Et par gode muligheter på mål, men nektet av godt keeperspill. Sklir ned til midtstopper for andreomgangen og får inn noen gode taklinger og avklareringer der også.
Puig 6 BB: Gode ballferdigheter og et rask fotballhode og en god kamp av Puig i kveld. To målgivende pasninger, topper det hele med noen gode taklinger også. Et eneste stort lyspunkt og banens beste i kveld.
Messi 6: En flott kamp av Messi. Solide målgivende pasninger og to mål også for å spikre fast tittelen som toppscorer i La Liga og samtidig spilleren med flest målgivende.
Suárez 2: Godt plassert og får med seg et mål. Ellers får han til svært lite i kveld. Nesten vondt å se på.
Fati 4: Kommer endelig på scoringslisten etter 23 minutter. Godt plassert og en god målgivende av Messi.
Innbyttere:
Semedo 2: Hamrer inn en kanonavslutning bare få minutter etter at han kom på. Ellers mister han ballen litt for ofte og bemerker seg ikke noe mer utover kampen.
De Jong 4: Kommer inn i Busquets-rollen og gjør en god jobb med å rydde opp og sette opp videre spill. Også godt involvert i oppløpet til Messis 0-5-scoring. Trenger ikke mye kamptrening hvis formen allerede er så god.
Braithwaithe 3: Jobber hardt i forsøket på et mål. Lar seg ikke takle med det første og treffer nesten på et vinkelskudd rett før fløyta gikk.