Kun en tur til Baskerland gjenstår før La Liga 2019/2020 omsider er omme — en sesong som de fleste ønsker å legge bak seg.
De aller fleste vil nok huske 2020 for evig. Året hvor hele verden måtte omstille seg på grunn av covid-19. I det store og det hele betyr fotball lite i den sammenhengen, men vi som holder med Barcelona skulle nok ønske at det hadde virket viktigere for klubben. Med en ledelse før avbruddet var det svært skuffende å se hvordan laget kom tilbake etter pausen. At man ikke vinner ligaen med det man har levert på banen de siste månedene er kanskje rettferdig nok.
For Barca gjenstår det en La Liga-kamp mot Leganés før det straks blir mer interessant. Laget skal prøve å beseire Napoli i kampen om å komme til Lisboa og den spesielle Champions League-turneringen som skal spilles der i slutten av august. Deretter venter et annerledes overgangsvindu, før en ny sesong med alternativ sportslig kalender venter, og i sommeren 2021 kommer et presidentvalg som kan få store innvirkninger på klubben.
Men først: Alavés.

Sikret plass plass neste sesong

Baskerne har også hatt en spennende sesong post-koronapause, og fikk i forrige runde bekreftet at de spiller La Liga-fotball også neste sesong. Med fire poeng ned til Leganés kan baskerne puste lettet ut, og har på lik linje med Barcelona lite å spille for i morgen. Alavés har kun bedre målforskjell enn de tre lagene som ligger på nedrykksplassene (Leganés, Mallorca og Espanyol), og har -20 før siste runde.
Lagets toppscorere er Joselu og Lucas Pérez som begge står med elleve mål hver. De er også de eneste spillerne som har scoret fler enn to mål.

Smal tropp

Til siste serierunde har Setién kun valgt å ta med seg 16 spillere, så her kan nok alle untatt Neto sikte seg inn på spilletid. Eller kanskje er det reservekeeperen som får spilletid? Uansett virker dette som at fokuset inn mot kampen er hvile og rotasjon, nå som ligagullet er matematisk tapt (reelt sett ble det tapt før torsdag).
Det som er verdt å ta med seg er at Riqui Puig, Ansu Fati, Araújo og Arnau er med i førstelagstroppen, selv om B-laget spille opprykkskvallik kun en time etter avspark på Mendizorrotza. (Den kampen kan forøvrig ses på Barca TV+ for de som har det.) Spesielt Puig og Fati har spilt mye under Setién, så kan dette være et tegn på at de vil få spilletid også mot Napoli?
Her er troppen:


Fem siste oppgjør:
Barcelona — Alavés 4–1 (La Liga)
Alavés — Barcelona 0–2 (La Liga)
Barcelona — Alavés 3–0 (La Liga)
Barcelona — Alavés 2–1 (La Liga)
Alavés — Barcelona 0–2 (La Liga)
Hvem: Deportivo Alavés — FC Barcelona
Hva: La Liga, runde 38
Hvor: Estadio Mendizorrotza, Vitoria
Når: Søndag 19. juli, kl. 19:00
Hvordan: Strive – kjøp tilgang her