Barcelona tok de tre poengene de skal i nok en kjedelig kamp.

Real Valladolid CF 1-0 FC Barcelona

Kampfakta:
16’0–1 Vidal
Gule kort: Alcaraz, Pérez (Valladolid), Lenglet, Alba, Sergio,
Første omgang begynte komfortabelt for Barcelona, som dominerte ballinnehavet innledningsvis. Valladolid hadde knapt hatt ballen før Vidal sendte gjestene i ledelsen. Chileneren mottok ballen ved en stikkpassning fra Messi, men istedenfor å spille den tradisjonelle veggen valgte Vidal å hamre ballen via stolpen og i mål. Før dette hadde nevnte Messi rukket å ha en halvfarlig avslutning.
Barcelona fortsatte å domminere i pasningsspillet, men kom ikke til all verdens av sjanser. Dog burde Griezmann scoret fra rundt syv meter etter et fremmspill av Semedo. Det så ut som forsvaret skulle plukke opp pasningen, men hverken forsvar eller Griezmann klarte å treffe ballen, og situasjonen endte med det.
Valladolid var nære på å straffe Barcelona på en kontring, men Kike Pérez var i ubalanse da han skulle avslutte, og sparket mer gress enn ball. Det var en fortvilet mann som ble hjulpet tilbake på beina av ter Stegen, mens Piqué måtte legge på plass rundt en halvmeter gress på Estadio José Zorilla.

Gjorde jobben

Andreomgang var veldig lik den første. For Barcelona sin del ble det færre sjanser, og en omgang dominert av flere bytter som til stadighet endret på formasjonen, og derav lite flyt. Valladolid kom til flere sjanser — ihvertfall skuddmuligheter — men gir visuelle bevis på hvorfor de er laget som scorer tredje færrest mål i La Liga.
Barcelona tar de tre poengene de skal, men spørsmålet er om det har noe å si for La Liga. Med tanke på den kommende Champions League-turneringen fikk Barca verken rullert mye, eller vist stigende formkurve, og det er vanskelig å vite hva man skal tenke etter kampen.

Vurderinger:

Ter Stegen (5 — BB): Er en vegg bakerst for Barcelona. Blir tidvis spilt god av et Valladolid-lag som sliter med å score mål, men har også flere veldig gode redninger. Gjør jobben sin best av de elleve i dag, og blir Barcas Beste.
Semedo (3): Er godt med fremover, særlig i første omgang, og etterlater ikke like mye rom i forsvar som tidligere. Kunne hatt en målgivende om Griezmann faktisk var verdt de 120 millionene euro Barca betalte for han.
Piqué (4): Forsvarssjefen har grei kontroll bakover, og Valladolid kommer ikke til de største mulighetene. Piqué viser seg også frem fremover på banen på offensiv dødball, men det blir med sjansene kveld.
Lenglet (3): En god kamp av franskmannen, som sammen med Piqué har grei kontroll på et hvast Valladolid-angrep.
Alba (3): Er godt med fremover i banen og er flink til å jobbe bakover. Det stokker seg dog for mye i passningsspillet i dag, og Alba ender ikke opp med å være den offensive trusselen vi er vant til å se.
Busquets (3): Har en veldig defensiv rolle i en diamant på midten, og løser den rollen godt. Er ikke med så mye forover, men skal heller ikke gjøre det.
Vidal (4): Åpner kampen godt, og scorer med et knallhardt skudd etter kvarteret. Får den mest offensive rollen på midtbanen, og er fint innvolvert fremover på banen. Får flere stemplinger, men holder hodet nogenlunde kaldt i det hele.
Puig (4): Viser igjen gode bevegelser, løpsvillighet og en nærteknikk som få andre ute på banen. Det ender ikke med de store sjansene i kveld, men det er tydelig at unggutten har noe på gang her.
Roberto (2): Undertegnede la faktisk ikke merke til at señor patata var på banen før Magnar Kvalvik nevnte han ved navn. Gjør veldig lite ut av seg i dag, og det er nesten hårreisende at Puig blir tatt istedenfor Roberto.
Griezmann (1): Blir igjen veldig statisk når han spiller spiss, og blir veldig lite involvert. Når han da også bommer på den ene sjansen han får blir det minstekarakter i dag.
Messi (3): Prøver på mye, og står for det geniale gjennomspillet før målet til Vidal, men er ikke på sitt beste i dag.
Innbyttere:
Suárez (3): Viser at Barcelona-laget spiller best med en ren spiss på topp, og på tross av en trå dag på jobb er han en klar oppgradering over Griezmann. Det er forståelig at han blir hvilt han også, men per dags dato trenger Barcelona Suárez på banen — selv på hans dårlige dager.
Rakitic (3): Kommer inn og er med på å dominere banespillet i en rolig andreomgang, og er trygg når han blir dyttet ned på defensiv utover omgangen.
Araujo (NA): Kommer inn og gjør en god figur, etterhvert i en back-femmer, men spiller for lite for å få karakter.
Firpo (NA): Kommer inn og spiller mellom Piqué på sweeper og Alba på vingback. Får for lite spilletid for karakter, noe som uansett hadde blitt vanskelig å vurdere i en rar formasjon på slutten.