Søvnig kveld på Camp Nou sender byrivalen ned til Segunda Division.

FC Barcelona 1-0 RCD Espanyol

Kampfakta:
56’1-0 Suárez
Gule kort: Raul de Tomas (Espanyol)
Rødt kort: Ansu Fati (Barcelona) og Pol Lozano (Espanyol)
Førsteomgang var en veldig kjedelig affære, der Barcelona var nærmest med et Messi-frispark. Suárez ble spilt gjennom en gang men brukte for lang tid og avslutningen ble blokkert. Gjestene var farlig frempå etter kontring to ganger der ter Stegen måtte dra frem redninger for å holde nullen inn til pause.

Lagene så rødt

Etter hvilen tar kampen en helt ny vending med rødt kort til både Barcelona (Ansu) og Espanyol (Lozano) innen åtte minutter spilt. Det gjør at det blir litt mer åpent og Barcelona bruker tre minutter etter det røde kortet til Espanyol før de setter inn 1-0 ved Luis Suárez. Uruguayaneren står på rett plass etter en retur fra en Messi-aslutning og får en grei jobb. Messi testet Diego Lopez senere i kampen med en volley som hadde fortjent en bedre skjebne, men dessverre for Messi stoppet sisteskansen argentineren. Kampen ebbet ut i 1-0 og det hele kan vel sies å være en ganske kjedelig kamp.

Vurderinger:

Ter Stegen (4 BB): Stopper scoring tidlig i kampen og må varte opp med noen gode redninger. Er god å ha når man må vinne 1-0.
Semedo (2): Blir tatt ut til pause etter at Barcelona sliter med å virke farlige på høyresiden, eller ha balanse defensivt.
Piqué (3): En helt jevn kamp fra Piqué. Hele forsvaret virker ikke å ha helt kontroll på kontringene.
Lenglet (3): Som Piqué, men er fremme og bryter fint et par ganger. Sliter litt når Alba er høyt i banen.
Alba (3): Ikke god men heller ikke veldig dårlig. Sliter med å komme seg rundt for å slå innlegg og stopper ofte opp litt tidligere enn hva vi har blitt vant til å se.
Busquets (3): Blir løpt fra da han skal dekke rommet bak Alba, og er kanskje litt heldig at det ikke blir baklengs på grunn av det. Litt treg i markeringen i det defensive. Vinner igjen ballen godt flere ganger men en kamp ganske så midt på treet.
Rakitic (3): Etter corona-pausen har Rakitic vært veldig god, i kveld var det litt tilbake til det vanlige. Kan enten skyte eller sende stikkere flere ganger men det ser ut som at han ikke klarer å bestemme seg. Da endte det i balltap eller bakoverpasning i stede. En svak treer på kroaten.
Roberto (2): Kanskje litt strengt, men han blir flyttet ut på høyrebacken men gjør ingenting annet enn hva Semedo gjorde.
Griezmann (3): Får fortsette å spille sentralt sammen med Suárez og Messi uten at de får til noe særlig i kveld. Bra løp og pasning til Messi i forspillet til scoringen.
Suárez (2): Blir matchvinner, men gjør absolutt ingenting riktig annet enn scoringen. Ødelegger angrep og er treg i avgjørende øyeblikk. Fryktelig svak kamp, og da kan selv ikke scoringen trekke han nok opp. Ble byttet ut med ni minutter igjen.
Messi (4): Skaper scoringen sammen med Griezmann og er vel den eneste som skaper noe offensivt for Barcelona. Nære ved flere anledninger uten at det ble nettkjenning.
Innbyttere:
Ansu (1): Må dessverre se seg nødt til å få stryk for innhoppet. Kommer inn til pause, men det første han gjør er å pådra seg rødt kort.
Vidal (2): Kommer vel innpå for å kjempe inn 1-0, men det hadde kanskje vært bedre med en spiller som Puig for å holde på ball og styre kampen ut. Bidrar ikke med så mye annet enn at han løper litt.
Braithwaite (NA): For lite spilletid.
Auraujo (NA): Får tilleggstiden.