Etter å ha tapt poeng i tre av de fire siste kampene har Barca nå fire poeng opp til Madrid, som også har fordelen på innbyrdes oppgjør. Hvorvidt laget faktisk har sjans på ligagullet gjenstår å se, men laget må i det minste slå Villarreal i morgen for å ha noe som helst håp.

Farlig fartøy

Etter at ligaen startet opp igjen har Villarreal kun tapt to poeng, hjemme mot Sevilla. Med seier i de fem andre kampene Celta (B), Mallorca (H), Granada (B), Valencia (H) og Betis (B), er den den gule ubåten blant lagene øverst på formtabellen.
En av de som trolig tar i mot katalanerne er tidligere Barcelona-spiller Paco Alcácer. Spissen kom til Villarreal i vinter, da Dortmund signerte Erling Braut Haaland. Mannen fra Torrent har ikke vist seg like giftig i Spania som i Tyskland, og står bokført med fire mål og to målgivende på tolv kamper. Lagets toppscorer er Gerard Moreno, som har 15 ligamål denne sesongen, og utgjør den største trusselen for Piqué og co.

Mer Riqui-Taka?

En av de som virkelig viste seg frem under tirsdagens poengtap mot Atlético var Riqui Puig. Etter det hårreisende byttet av Arthur mot Pjanic var det godt å se at det er en fremtid på midtbanen til Barcelona — ikke bare nåtid of fortid.
Med seg fra akademiet har han Ansu Fati, Collado, Araujo, Morer, Monchu og Cuenca i troppen. I forsvar har Umtiti igjen dratt på seg en ny skade, og er ute sammen med Dembélé, og Frenkie de Jong. Den komplette kamptroppen ses nedenfor.


Fem siste oppgjør
Barcelona — Villarreal 2–1
Villarreal — Barcelona 4–4
Barcelona — Villarreal 2–0
Barcelona — Villarreal 5–1
Villarreal — Barcelona 0–2
Hvem: Villarreal CF — FC Barcelona
Hva: La Liga, runde 34
Hvor: Estadio de Cerámica, Villarreal
Når: Søndag 5. juli, kl. 22.00
Hvordan: Strive – kjøp tilgang her