Etter poengtapet mot Sevilla må Barcelona ha hjelp av andre lag for å vinne La Liga. Samtidig må de trolig vinne de resterende kampene. Første test er hjemme mot Athletic i morgen.

Baskerne er nest best

De fem siste serierundene har Bilbao tatt elleve poeng, som er nest best i La Liga, bak Real Madrid (12p) og foran Barcelona (10p). Om vi ser på kampene som har blitt spilt etter koronapausen står baskerne med fem poeng på de tre serierundene. De gjenåpnet La Liga med et sterkt uavgjortresultat hjemme mot Atlético Madrid. Deretter delte de poengene i et helbaskisk oppgjør borte mot Eibar, før de vant hjemme mot Betis på lørdag, og satt spikeren i kista for Rubis tid i Sevilla-klubben.
Barcelona har heller ikke slått Bilbao på de fire siste kampene (se nedenfor), og det var nettopp Bilbao som sendte Barca ut av årets Copa del Rey. Bilbao åpnet sesongen forrykende, med blant annet hjemmeseier mot Barcelona i september. Nå ligger de rødhvite fem poeng bak Europa League-plass, og har derfor mye å kjempe for i sesonginnspurten.

Big Sam is back

Laget som Setién har tatt ut til kampen har få endringer fra Sevilla-kampen. Umtiti er tilbake, mens Dembélé, Sergi Roberto og Frenkie de Jong fremdeles er skadet. Fra akademiet er Ansu Fati, Iñaki Peña, Riqui Puig, Collado, Dani Morer, Jorge Cuenca, Araujo og Monchu tatt ut.


Fem siste oppgjør
Athletic — Barcelona 1–0 (Copa del Rey)
Athletic — Barcelona 1–0 (La Liga)
Athletic — Barcelona 0–0 (La Liga)
Barcelona — Athletic 1–1 (La Liga)
Barcelona — Athletic 2–0 (La Liga)
Hvem: FC Barcelona — Athletic Bilbao
Hva: La Liga, runde 32
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Tirsdag 23. juni, kl. 22.00
Hvordan: Strive – kjøp tilgang her