Det ble en god tilbakekomst til La Liga for Barcelona i en slapp men effektiv kveld på ferieøya.

RCD Mallorca 0 – 4 FC Barcelona

Kampfrakta:
1′ 0-1 Vidal (Alba)
37′ 0-1 Braithwaite (Messi)
78′ 0-3 Alba (Messi)
90+3′ 0-4 Messi (Suárez)
Gule kort: Alba (Barcelona), Dani Rodriguez (Mallorca)
Det virket som om Barcelona-gutta var heltente ut av startblokka. Allerede etter ett minutt kom scoringen etter et fint innlegg av Alba fant hodet til Vidal, som kom på et godt løp inn i boksen. Gjenvinningen og pasningene gikk raskt og det virket som at gutta, som oss tilskuere, hadde savnet fotballen. Dessverre stoppet det litt opp, og etter 10-15 gode minutter begynte det å gå litt tregt. Til tross for det, fikk vi ett mål til før pausen. Etter litt klabb inne i Mallorca sin 16-meter headet de Jong ballen inn mot Messi, som fikk sendt den videre, også med hodet, til Braithwaite som kontant satt ballen i mål og skaffet Barca en grei ledelse inn til hvilen.
Andreomgang fortsatte som den første sluttet. Litt slurv og lavt tempo, men det er vel å forvente i første kamp tilbake. Barcelona giret litt ned og lot Mallorca få prøve seg litt mer, og de røde fra ferieøya kom nære et par ganger, uten å teste ter Stegen ordentlig. Barcelona, og Messi, fortsatte å være effektive. Alba gikk på et godt løp som Messi selvsagt prikket inn og venstrebacken var iskald alene med keeper. Helt på tampen fikk også Messi sitt mål etter å ha fintet ut et par Mallorca-forsvarere inne i boksen. Lavt tempo men effektivt spill av Barcelona som fikk en god omstart på sesongen.

Vurderingene:

Ter Stegen (4): Blir kun testet ordentlig et par ganger, men tar det han skal og er ellers med i pasningsspillet bra.
Roberto (4): Får pluss for å være mye involvert i førsteomgang da Barcelona er gode. Bra i pasningsspillet og går på gode løp. Litt bedre kvalitet i den siste pasningen kunne han hatt et par assist.
Piqué (3): Slurver litt og har noen grove pasningsfeil som fort kunne ført til store sjanser for Mallorca. Litt som vi har blitt vant til når det gjelder Piqué, slapp når vi møter lag vi skal slå.
Araujo (4): Sammen med Piqué slipper de til Mallorca ved et par anledninger, men Araujo er også den som stopper den siste pasningen ved flere tilfeller. Får også pluss for involveringen til Messi sin scoring der han drar av en Mallorca-spiller før han slår opp til Suárez som finner Messi. Noterer seg for et stolpetreff etter et Messi-innlegg også. Grei kamp, så får vi håpe på å se mer av uruguayaneren fremover.
Alba (4): Noterer seg for scoring og assist, der begge involveringene er meget gode. Iskald på scoringen og prikker et innlegg på assisten. Utenom de to gjør han ikke allverden og pådrar seg et teit gult kort som gjør at han er suspendert i neste runde. Fikk også de siste minuttene på midtbanen.
De Jong (4): Veldig god i starten av kampen. Orienterer seg godt og finner gode pasninger og rom. Faller litt ned sammen med resten av laget utover i kampen.
Busquets (3): Pleier å se noen geniale pasninger og involveringer av blekkspruten, men de uteble i dag. Gjør ikke noe dårlig heller, men falt til slutt på en treer.
Vidal (3): Scoringen er veldig bra, men må trekkes for at han kanskje var litt het i hodet. Lager noen frispark der han kommer sent inn og får til slutt gult kort som gjør at Setién tar han av i pausen.
Griezmann (2): Sliter fortsatt med samspillet virker det som. Ikke mye som sitter og bidrar så å si ikke. Prøvde å jobbe hardt men ble løpende litt etter selv i det defensive han gjorde.
Braithwaite (3): Får seg en scoring som han setter kontant i mål. Fint å se at dansken har overrasket positivt i sin unge Barcelona karriere. Når det er sagt gjør han ikke veldig mye mer ut av seg annet enn at han fint kunne hatt en scoring til, men blir stoppet av keeper etter å ha blitt spilt igjennom av Messi.
Messi (5 BB): Tre målpoeng, men det kunne like gjerne vært fem eller seks. Burde hatt tre assist og drar av spillere som kun argentineren kan. Sitter litt igjen med tanken at om dette hadde vært en annen spiller, hadde det vært en «6» på vurderingene?
Innbyttere:
Rakitic (3): Kom inn til pause for Vidal. Gjorde seg ikke veldig synlig og spiller på det trygge.
Suárez (4): Får 34 minutter i andreomgang til fordel for Griezmann. Er det håpet som snakker, eller så han litt kvikkere ut i bevegelsene enn hva han gjorde før skaden? Skaper et par sjanser ved å jobbe godt og får seg en assist på Messi sin scoring.
Arthur (3): Inn for Busquets etter 70 min. Det aller meste går bakover og virker ikke å være orientert nok til å vite hva han skal gjøre med en gang. Allikevel er han kvikk nok med ballen i bena til å komme seg mellom ball og motspiller til at han får frispark når han blir presset hardt.
Semedo (3): Inn for Roberto etter 70 min. Vanskelig å si noe på prestasjonen da han ikke får vært med så mye fremover og heller ikke får mange duellene å jobbe med hjemover.
Firpo (-): Kommer inn for de Jong i det 84. minutt og tar over venstrebacken. Litt for lite tid til å få en vurdering. Interessant at Alba ble flyttet opp i midtbaneleddet da Firpo kom inn.