Ifølge Sport har klubben besluttet at de to tidligere La Masia-elevene blir en del av neste sesongs førstelagstropp.
De to spanjolene har en god stund vært ansett som sentrale brikker i fremtidens Barça, men har samtidig møtt betydelig motstand. Da Carles Aleñá ble tatt opp på førstelaget permanent midtveis i forrige sesong, hadde nok de fleste Culés forhåpninger om at han skulle endelig skulle få regelmessig spilletid. Realiteten viste seg imidlertid å være en annen, og mange kamper gikk uten at krølltoppen var å se på gressmatten.
Resultatet ble at Aleñá gikk på utlån til Real Betis i januar i inneværende år, før det ble klart at Quique Setién tok over som manager. Klubbens styre tatt i betraktning, kunne man på ingen måte utelukke at Aleñá hadde spilt sin siste kamp med Barça-emblemet på brystet.
Men nå hevder Sport at klubben har besluttet at spanjolen skal konkurrere om spilletid neste sesong. Det er ikke tvilsomt at Aleñá innehar ferdigheter som kan komme godt med i Setién sitt system og det vil derfor bli spennende å se om han kan hevde seg.

Vil Setién benytte seg av Puig denne gangen?

Som nevnt, mener Sport at Riqui Puig også blir en del av troppen neste sesong. Det kunne se ut som at Setién var ivrig etter å satse på unggutten da han umiddelbart etter sin ankomst inkluderte Puig i førstelagets treninger.
Ved mange anledninger valgte Setién imidlertid å utelate ham fra kamptroppen til fordel for andre spillere. Det kan blir derfor bli spennende å se hva som vil skje dersom Puig faktisk blir en del av troppen den kommende sesong.
Tror du at Aleñá og Puig kan hevde seg neste sesong?